HNS BiH: U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati – Jabuka.tv

HNS BiH: U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati

Po već ustaljenom obrascu političkog ponašanja, bošnjačke stranke si daju ekskluzivno pravo biti  samoprozvani  zaštitnici Bosne, a ponekad i Hercegovine, piše Hrvatski narodni sabor BiH čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tako su i izjave ministra MVEP-a RH, gospodina Grlić Radmana dočekane “na nož” jer ni manje ni više staje u zaštitu međunarodnog mirovnog  sporazuma čiji je RH supotpisnik, kao i ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Ocjene o eventualnim miješanjima trebaju i moraju donijeti institucije BiH kao refleksiju stajališta sva tri konstitutivna naroda, a ne da one budu  stav jedne strane koja predstavlja isključivo određeni narod. Pokušaj stvaranja jednostranog monopola nad uređenjem države, koji  je uz to i  neustavan, za hrvatski narod i njihove legitimne predstavnike je nedopustiv.

Dociranje koje dolazi iz političkog Sarajeva već je odavno postalo svrha samome sebi, pa čak i postalo svojevrsno sredstvo obračuna unutar bošnjačke političke scene. U igri “tko je veći Bošnjak/Bosanac” hrvatski narod neće sudjelovati niti se planira uvlačiti u takve igrokaze. Legitimni hrvatski predstavnici žele praktično osigurati svoja Ustavom zajamčena prava i jednak status s druga dva konstitutivna naroda i u tome ima neizmjernu potporu istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine.

Komšić: Nećemo ići u daljnje cementiranje etničkih kompleksa

RH ne skriva niti ima potrebu skrivanja strateške važnosti i partnerstva prema zemlji s kojom  dijeli najdužu granicu i takvo što u svom diskursu s  aspekta svih njenih institucija nitko ne može suzbiti ili derogirati. Kao što je to bio slučaj s odlukom u predmetu “Sejdić i Finci” koji je trebao postati sredstvo unitarističke politike i nametanja građanskog uređenja države, slični pokušaji i spinovi se nameću da je takvo uređenje stav Vijeća Europe što je apsolutna neistina utemeljena na osobnom stavu jednog od nižih činovnika ove institucije.

Ovim putem još jedanput pozdravljamo i zahvaljujemo ministru Grlić Radmanu na neizmjernoj potpori koju pruža našoj zemlji, kao i konkretnim potezima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i našim nastojanjima da kreiramo europsku državu, priopćeno je iz HNS-a BiH.

SDA: Odluke o uređenju BiH neće donositi Zagreb već institucije BiH

(www.jabuka.tv)


3 komentara

    • Jaki ti Covic…prodo hrvate ko i cacu svog za saku nevazecih odstampanih maraka..bez pokrica. Zaduzili Bih prema mmfu .ni praunucad vrayit ne mogu a i nece. Radpada se od karcinoma. Svi su oni ista govna .Covica Dodik koni hs je vodio u Rusiju kod doktora svonih ns ptegled. Dxaba nists Bozja je zadmja .i Bakir LOPOV UNISTILI KOLEKTIVNO BIH narod. Dodik se vata za Rusiju.podrsku kad usere Bakir za Arape i Tursku kad usere Covke za Hrvatsku Plenkija i Milanovica kad usere. USERU.. Lomi se na narodu. .. Raspad Beiha polako al sigrno jos od 1990.. bjez ko kud moze.. A pakao vjecni.im ne gine

  • Druže Dobročinitelju, stoko komunistička, jesi li duboko uvjeren ili iskreno zabrinut oko cjepiva? Pa bar nabavite za ugroženu skupinu članove HDZ-a, pokrepat će ti glasači.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.