HNS BiH: Podupiremo angažman SAD-a i Hrvatske na eliminaciji ustavno-rušilačke retorike – Jabuka.tv

HNS BiH: Podupiremo angažman SAD-a i Hrvatske na eliminaciji ustavno-rušilačke retorike

Hrvatski narodni sabor BiH pozdravlja zajedničko liderstvo i napore Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Jugoistočnoj Europi, iznova potvrđenih u razgovorima između državnog tajnika SAD-a Mike Pompea i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Kao istaknuti međunarodni partneri Bosne i Hercegovine, Republika Hrvatska i Sjedinjene Američke Države u svojim su razgovorima ponovno iskazali predanost zajedničkoj potpori Bosni i Hercegovini na njezinom putu izgradnje stabilnosti i prosperiteta.

Prepoznavanje važnosti suočavanja s pitanjima koja opterećuju potrebne iskorake u euroatlantskim integracijama BiH te pitanjima koja uzrokuju stagnaciju bh. društva, poput negiranja ustavno zagarantiranih prava hrvatskoga naroda, ključni su za naš daljnji napredak na putu održive izgradnje demokratski uređenog i stabilnog društva.

Daljnja međunarodna pažnja i internacionalizacija pitanja poštivanja ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda te euroatlantskog puta BiH nužni su za pravovremeno isticanje žurnih koraka ka stabilizaciji unutarnjih prilika i vanjskopolitičkih prioriteta. Hrvatski politički predstavnici u potpunosti su posvećeni osnaživanju i ostvarenju zaštite hrvatskoga naroda i iskoracima ka prosperitetu i napretku BiH.

Kao krovna politička organizacija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvatski narodni sabor prepoznaje međunarodni angažman i poziva međunarodne partnere, u svjetlu 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma, na predan zajednički rad na eliminaciji ustavno-rušilačke retorike, kao i na osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda te na potpunu predanost svih relevantnih sudionika euroatlantskom putu i stabilnosti BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a BiH.

Pompeo: Hrvati će u sljedećim mjesecima moći putovati u SAD bez viza

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Meni se čini da se tu nezna ko je lud ko pametan. Hrvate može predstavljat bilo tko, njegov zadatak je da govori u Sarajevu ono što dogovori hrvatsi narod ane da on priča na svoju ruku. Komšić jednostavno uzurpira poziciju hrvatskog predstavnika.

  • Gospodo vi morate da radite svoj posao. Bakir baljezga svaki dan novu pricu i pljuje po hrvatima a vi cutite tko pi… ke. Baresa Colak, Borjana, Cavara, Kjubic jesu li zivi ti ljudi. Da ne spominjemo ove ikebane u parlamentu i Domu naroda koji se nikada nisu javili za rijec a prestavljaju hrv narod… Dobro mi i imamo prava tko nas zastupa…

  • Tiha voda brege dere. Ne srdite se, Čović je ko i Plenkovic. Mozemo biti za njih ili protiv ali cinjenica je da su izvrsni politicari. Mi iz gostionice uzalud pričamo.

  • Dignite i vi ruke od nas.Dosta nam vas je.Njonjo do njonje.Ispunili ste zadatak, neka vam Bog da svakome prema zasluzi.Gorili na dnu pakla u devetom krugu…

  • Svak se bori za svoje dupe tako i Čović za izborni zakon.Narodu neće bit ništa bolji Čović od Komšića to je sigurno.Jel se gospoda Čović i ovi oko njega pobrinuli da se cmilje otkupi od seljaka… Svak šuti ko ebe narod važan je izborni zakon.Jadni narode moj,

  • Komunističkoj partiji srpsko ‘rvatske deficitarne zajednice bi više odgovarao netko poput: Ime mu Peđa, žena Altana Ati Hodžić, a otac Slavko, izgleda kako nije niti imao matere već je začet i uzgojen u nekom tajnom komunističkom laboratoriju. Dvospolac po seksualnoj orijentaciji, po pričanju njegovih bliskih. Odrastao na štivu Ferala. Ima strica za kojega se sumnja u počinjenje ratnih zločina, koji je pobjegao u Beograd i nikada se više nije smio vratiti u Hrvatsku. Politički je Hrvat iako se po nacionalnosti ne zna što je. Idol mu je tito i njegov politički habitus, valjda zbog klanja preko 500 tisuća Hrvata i genocida nad njima, iako ga ozbiljni znanstvenici koji se bave poviješću smatraju odgovornim za preko milijun pobijenih neistomišljenika. Možete li danas u Njemačkoj zamisliti kancelara kojemu je Hitler uzor? Partija danas ima 11500 članova i za očekivati je drastičan pad istih, jer se radi o staroj populaciji koji štuju sotonu titu i nitko imalo pametan neće pristupiti ovim pećinskim političarima koji slave genocid nad narodom Hrvata.

  • Ova dvojica su od početka zakazala. Predstavnici u predsjedništvu ne iznose svoje stavove nego ono što su njihovi narodi odlučili. Oni nisu vladari nego narod vlada a oni samo prenose odluke, prijedloge itd. Dakle dovoljno je da Komšić zna čitat i da samo pročita to što je HNS dogovorio. Tako isto važi za Dodiga i Džafera ili ko je već tamo za muslimane. Izetbegović nema tu šta pričat. To je živo ludilo šta izvode ovi naši političari.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.