HNS BiH otvaranje pregovora s EU ocijenio ostvarenjem svog strateškog cilja

Hrvatski narodni sabor BiH ocijenio je najavu otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom ostvarenjem svog strateškoga cilja što je ovoga tjedna Europskome vijeću predložila Europska komisija.

U priopćenju dostavljenom nakon sjednice Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH u Mostaru koji okuplja najvažnije hrvatske političke stranke u BiH izražava se zadovoljstvo zbog preporuke za BiH koju je uputila Europska komisija.

Zadovoljstvo je tim veće što je time napravljen veliki korak u realizaciji strateških ciljeva Hrvatskog narodnog sabora definiranih u Deklaracijama HNS-a kao i zbog toga što su hrvatski ministri i dužnosnici na čelu sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto, dali najveći doprinos ostvarenju ovog cilja, ističe Hrvatski narodni sabor BiH.

Ovo su reakcije političara na ”zeleno svjetlo” BiH za otvaranje pregovora s EU

Pri tome su dodali kako je javnost još jednom imala priliku prepoznati stvarne zagovaratelje europskog puta Bosne i Hercegovine i njegove protivnike.

Europsko vijeće trebalo bi na zasjedanju 21. i 22. ožujka glasovati o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom na temelju preporuke koju je ovoga tjedna dostavila Europska komisija.

U izvješću koje je ovoga tjedna predstavila predsjednica Europska komisije Ursula von der Leyen navedeno je kako su vlasti BiH predvođene aktualnim sazivom Vijeća ministara BiH u manje od godinu dana proveli više reformi nego njihovi prethodnici tijekom posljednjeg desetljeća zbog čega je BiH zaslužila preporuku za otvaranje pregovora s Europskom unijom.

Europska komisija i službeno preporučila otvaranje pristupnih pregovora s BiH

(www.jabuka.tv | Foto: HNS BiH)

3 komentara

  • Strateški cilj bi vam trebao biti izmjena izbornog zakona ,a ne da vas komšić pravi budalama.Šta je sa sjedištem plina i to ste popušili .
    Gluposti pričate .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.