HKD Napredak Zagreb nije organizator predstavljanja Kljuićeve knjige: Zagreb je bio i ostao prijatelj i partner BiH

Uprava HKD Napredak Zagreb objavila je priopćenje povodom promocije knjige “Izdaja Bosne”, koja će se održati u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Uprava HKD Napredak Zagreb informira javnost kako predstojeći događaj u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, a riječ je o promociji knjige “Izdaja Bosne” autora Stjepana Kljuića, bivšeg člana Predsjedništva Republike BiH, nije u našoj organizaciji.

Želimo naglasiti i kako ne dijelimo ranije izrečene tvrdnje i stavove samog autora, a za koje pretpostavljamo da će u nekom obliku ponovno biti izrečeni i na zagrebačkom predstavljanju knjige na kojem sudjeluju prof. dr. sc. Ivo Banac i Zlatko Topčić.

Jedna od tih izjava gospodina Kljuića je i ta kako je Zagreb, između ostalog, “krvnik Hrvata u BiH”.

Pozdravljamo konstruktivne rasprave i dijalog o položaju i pravima Hrvata u BiH i Bosni i Hercegovini uopće, no dužni smo istaknuti kako je službeni Zagreb u najdramatičnijim razdobljima i za BiH i za Hrvate, ali i ostale konstitutivne narode i građane te zemlje, kao i danas, bio i ostao isključivo prijatelj i partner, a ne “krvnik”.

O tome, u ovom konkretnom slučaju, svjedoči i činjenica da će se knjiga gospodina Kljuića takvog sadržaja predstaviti i u samom središtu Zagreba, što dovoljno govori o slobodi govora uopće. Takvom razinom i oblicima sloboda glavni gradovi naših susjednih zemalja, nažalost, još se uvijek ne mogu pohvaliti.

Ističemo kako Napretkov kulturni centar ne bi trebao biti mjesto za politikantske predstave za javnost, a čiji su ciljevi dnevnopolitički senzacionalizam i besprizorno izvrtanje povijesnih činjenica.

Uvjereni smo kako će Središnja uprava HKD Napredak Sarajevo, na čelu s predsjednikom Nikolom Čičom, donijeti nove poglede, vizije, projekte, te da ćemo u našem sveukupnom djelovanju baviti sadašnjošću, odnosno skrbiti za našu zajedničku budućnost, kako Hrvata u BiH, tako i BiH i njenog sveukupnog društva i njegovih sastavnica; stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Tisuće mudžahedina prošlo mu ispod prozora, a nije ni jednu riječ rekao. Eto koliko je bio pametan. Nije leptir mašna jamstvo pameti i kulture. U ratu trebaju hrabri i odlučni, a ne kulturni. Eto što nije zaustavio promjenu imena ulica u svom Sarajevu, koje nose imena po Otomanskim okupatorima kad je već toliko sposoban.

    6
    1
  • Za pet minuta slave i rođenog ćaću prodaje. Teško nama s “našim” budalama. Truju sve oko sebe samo radi osobne promocije. Dok je takvih kamenja oko noge našeg naroda ne možemo naprijed. Svi nas vraćaju nazad pa i naše budale samo da bi ponovo osvanula nova Šugoslavija. Kljujiću ostani u Sarajevu, vičemo iz sveg glasa: Hoćemo svoj teritorij, hoćemo ono što je ušlo u federaciju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.