Širokobriježani pokazali humanost i pomogli sugrađaninu nakon hitnog apela

Oko 11 sati objavili smo apel jedne širokobriješke obitelji čijem članu je bila hitno potrebna krv. Širokobriježaninu se zdravstveno stanje nakon operacije zakompliciralo te mu je hitno bila potrebna krv, točnije krvna plazma koja mu je falila od krvnih gruba B+ ili B-.

Nakon objavljenog apela kontaktirali smo Crveni križ Široki Brijeg koji se ponudio da organizira prijevoz do Transfuzijskog centra SKB Mostar za sve darivatelje koji su mogli dati krv, a nisu imali prijevoz.

Tako su nam poslijepodne iz Crvenog križa Široki Brijeg potvrdili da im se nekoliko osoba javilo te su im osigurali prijevoz, a ukupno se odazvalo 20 Širokobriježanki i Širokobriježana.

Zaista jedno veliko hvala u ime obitelji, Crvenog križa i portala Jabuka.tv svim darivateljima i svima koji su pomogli u akciji.

Naknadno se javilo još na desetke osoba željnih dati krv, no krvna plazma ima kratak rok trajanja te vas iz Crvenog križa mole da budete u pripravnosti te ukoliko bude potrebno opet dati krv, naknadno ćete biti obaviješteni na portalu Jabuka.tv

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt broj Crvenog križa 063/446-929.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.