Hering poslao najbolju ponudu za poddionicu koja će Mostar spojiti s Hrvatskom

Širokobriješka tvrtka Hering d.d. poslala je najbolju ponudu za izgradnju poddionice tunel Kvanj-Buna na koridoru Vc, doznaje portal Jabuka.tv.

Kako je iz Heringa potvrđeno za naš portal, oni su zajedno sa svojim partnerima poslali najpovoljniju financijsku ponudu. Sada slijedi evaluacija, a iz širokobriješke tvrtke se nadaju dodjeli ugovora.

Ponude je poslalo ukupno devet tvrtki, od kojih je pet iz Kine.

Inače, poddionica tunel Kvanj – Buna duga je 5,2 km. Značajni objekti koji će se graditi su dvocijevni tunel Kvanj, desna cijev dužine 2.645 metara i lijeva cijev dužine 2.720 metaravijadukt Rotimski potok dužine 320 metara i nadvožnjak, a ostatak trase nadovezuje se na poddionicu Buna – Počitelj koja je u završnoj fazi izgradnje.

Također će u okviru ovog projekta biti rekonstruirana regionalna cesta Buna – Domanovići ukupne dužine 14,5 km. Predviđeni rok izgradnje je 36 mjeseci.

Izgradnjom dionice Mostar jug – Buna, koja je podijeljena na dvije poddionice Mostar jug – tunel Kvanj i tunel Kvanj – Buna, povezat će se Mostar s europskom mrežom autocesta i činiti funkcionalnu neprekinutu autocestu od granice Bijača pa sve do ulaska u Mostar, što je od neprocjenjivoga značaja za bh. građane, kompanije i poduzetnike.

(www.jabuka.tv)

 

8 komentara

  • Kada je koji metar ili kilometar miniStar Lasić uraditi u ŽZH,odnosno Široki i Grude gdje nije od 1970 država ništa uradila ,brza cesta Polog -Široki -Grude -granica RH

  • Kako ništa Vranić Posušje stalo na Vraniću prema Širokom nisu riješeni imovinsko pravni odnosi to je Široki

  • Neznanje je čudo. Jedno je ako treba nekog reklamirat, a drugo, ako treba nekog olajavati. Malo vise objektivnosti.

  • A šta kad se Sarajevo autoputem spoji sa Mostarom i Zenica sa Dobojem, hoće li Hrvatska htjeti izgraditi koridor 5c kroz istočnu Slavoniju? Hrvatska ima koridor 5b, da li joj treba koridor 5c koji veoma malo kilometara prolazi kroz Hrvatsku? Koliko dugo odugovlače most na Savi kod Gradiške, a trebaju izgraditi još jedan pa tek onda petlja da se spoji sa auto putem prema Banjaluci i to će biti brza cesta, a ne auto – put!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.