Hercegovke koje se kriju iza majica LOLA.tees

Sigurno ste već u modnim editorijalima ili na trendi curama zamijetili simpatične majice s hashtagovima kao što su #RAZMAŽENA, #MALOSUTRA, #BAKSUZ…

Za te i još brojne druge majice s duhovitim natpisima zaslužne su Helena Bilić i Jelena Džolić, dvije djevojke iz Hercegovine koje su svoju strast prema modi odlučile pretočiti na majice te ih nazvati LOLA.tees.

U interviju Lole otkrivaju kako su počeli, koji su njihovi omiljeni modeli i kakvi su im planovi za budućnost…

LOLE 2
1. Kako ste došli na ideju da krenete s proizvodnjom majica LOLA.tees?

LOLE: Ideja je došla iz čiste potrebe za statement majicama. U vrijeme kada smo ih mi počele proizvoditi, u ponudi dućana baš i nismo nalazile na takve majice.

2. Sjećate li se kako je izgledala prva majica koju ste napravile?

LOLE: Prve majica koju smo napravile je bila one size model, u bijeloj i sivoj boji, te smo ga nazvale „lola“. Zamislile smo taj kroj modela koji bi odgovarao svima, bez obzira na visinu i dob. S ponosom možemo reći da je taj model još uvijek aktualan, iako smo poslije njega „izbacile“ još 20-ak novih krojeva i modela.

LOLE 5

3. Vaše majice sve su traženije i popularnije – pretpostavljam da radite non stop. Kako izgleda vaš radni dan?

LOLE: Naš radni dan kreće s provjerom mailova, inboxa na Facebooku i Instagramu. Zatim pakiramoi i adresiramo narudžbe koje su odrađene prethodnog dana i spremamo iste na poštu. Nakon toga se vraćamo komunikaciji s kupcima preko društvenih mreža i službenog maila, što je zaista posao koji bismo mogle raditi od 0-24h, jer u prosjeku primamo i do 900 poruka dnevno.

Paralelno pratimo i proizvodnju narudžbi za tekući dan, te planiramo distribuciju istih.

Organiziramo radno vrijeme kako nam odgovara, ali možemo reći da radimo non-stop, jer ovakva vrsta i količina posla zahtijeva da se uložimo 100 posto.

LOLE 4
4. Kako ste podijelile poslove, radite li sve zajedno ili svaka ima svoje zadatke?

LOLE: Podjela zadataka zaista ovisi o danu, s tim da Jelena radi grafičke pripreme, a Helena više komunikaciju s kupcima. Što se tiče ostalih zadataka, kombiniramo se kako nam odgovara u tom trenutku.

5. LOLA.tees majice osvajaju simpatičnim natpisima i porukama. Gdje nalazite inspiraciju?

LOLE: Inspiracija obično nađe nas. Mislimo da nije potrebno forsirati inspiraciju i siliti se da osmislimo nešto što će se nekome svidjeti. Najbolje su prolazili oni natpisi koje bismo smislile za sebe.

LOLE 7
6. Premda i sam naziv vašeg branda govori kako je riječ o majicama, možemo li uskoro očekivati proširenje na neke druge artikle poput torbica ili cjelokupne modne kolekcije?

LOLE: Za sada u ponudi, pored majica imamo i haljine, suknje i jastučnice s natpisima. Stalno radimo na širenju asortimana, tako da nećemo ništa isključivati. Smatramo da je moda zabavna, ali prevrtljiva, tako da moramo slijediti nametnuti ritam.

7. Postoje li zadani modeli vaših majica ili se vaše mušterije mogu poigravati s krojevima i natpisima te tako stvarati majicu po svojoj želji?

Postoje zadani modeli majica, no svaki kupac ima mogućnost odabira boje i printa po želji. Volimo uveseljavati naše kupce i dopustiti im da si sami na neki način kreiraju model.

LOLE 3

8. Koji su vama osobno najdraži modeli majica?

Helena: Meni je najdraži model najnoviji koji smo izbacili, model Martina, jer je savršen za ljeto, nosiv je i na plaži i za večernji izlazak.

9. Kakav modni stil preferirate privatno? Nosite li često same svoje majice?

Helena: Privatno preferiram casual stil koji mi znači – udobnost, al to sve zavisi od osjećaja i trenutka. Nekad mi udobnost predstavljaju tenisice, nekada štikle s visokom potpeticom. Lole su naravno najdraži odjevni predmeti i imaju posebno mjesto u ormaru.

LOLE 6
10. Što nam Lola.tees pripremaju za jesen 2015.?

LOLE: Mi zapravo izbacujemo nove modele po vlastitom instinktu, ne ograničavamo se sezonskim kolekcijama. Zamišljamo jesen u suknjama A kroja življih boja, u duksericama i toplim haljinama.

(www.index.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.