Marina Pendeš isplaćivala plaće Ivi Miri Joviću iako nije dolazio na posao

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv ministrice obrane BiH Marine Pendeš, rođene 20.08.1964. godine u Travniku, državljanke BiH i Republike Hrvatske.

Optužena se tereti da je u svojstvu službene osobe i imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti, obnašajući dužnost zamjenice ministra obrane BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plaće i naknade iako nije redovito dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

Kako bi se to prikrilo, u optužnici se navodi da je optužena izdala naloge svojoj tajnici, o vođenju navodne nazočnosti navedenog savjetnika na poslu, a provjerama je utvrđeno da navedeni nije redovito dolazio na posao, a ostvarivao je plaće i naknade.

Na taj način, država je oštećena za iznos od oko 17.000 KM koliko je navedenom isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, te mu je na taj način pribavljena nezakonita imovinska korist, a država oštećena za navedeni iznos.

Optužena se tereti da je počinila kazneno djelo nesavjesnog rada u službi iz članka 224. i krivotvorenja službene isprave iz članka 226. KZ BiH.

Tužiteljstvo će navode optužbe dokazivati pozivanjem osam svjedoka i stručnih vještaka a uz optužnicu je priloženo oko 70 dokaznih materijala.

Optužnica će sa dokaznim materijalom, biti proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.¸

(Fena)

3 komentara

  • ako je samo on koji ne dolazi na posao a prima plaću ja ću to odmah nadomiriti Pa ljudi moji ima ih u našoj OPĆINI BAR 50 TAK KOJI AMA BAŠ NIŠTA NARADE A PRIMAJU PLAĆU I DOBRO DA NERADE KOLIKE BI ŠTETE BILE DA ŠTAGOD POKUŠAVAJU URADITI A SVI ZNAO DA NEZNAJU NIŠTA

  • tajnica sigurno nije hrvatica, a problem je i što ovo dvoje jesu i treba ih po njihovom nalogu odmah suspendirati, jer di će Hrvati biti na bilo kakvoj funkciji na državnoj razini. U pm i ovakva držva i uprava i mi svi zajedno s njima što samo šutimo i blenemo ko telad.

    • Znači ako su “naši” onda NAS mogu krasti. Diiiiivno. Tebi vjerojatno ne bi smetalo da te siluje pijani domobran samo zato što je “naš”?

Komentiraj: