Hercegovina se bori s požarima, tri vatrogasca ozlijeđena

Trojici vatrogasaca iz Mostara ukazana je liječnička pomoć nakon gašenja desetina požara koji posljednjih dana haraju područjem Hercegovine i gutaju velike površine šume i niskoga raslinja, te ugrožavaju obiteljske kuće i gospodarske objekte.

Gaseći požar u mjestu Slipčićima kod Mostara jedan je gasitelj zadobio opekline prstiju, dok su se dvojica nagutali dima, izvijestili su u utorak iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru. Dodali su kako su gasitelji nakon liječničke pomoći pušteni kućama.

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega gdje je zatražena pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.

Izgorjela je velika površina šume, voćnjaka, a vatrena stihija prijetila je obiteljskim kućama koje su gasitelji uspjeli obraniti.

Požar u Gornjem Crncu i dalje aktivan, upućen zahtjev za helikopter OS-u BiH

Na području Čapljine izgorjele su dvije štale, objekt za perad i dva voćnjaka, dok je na području Konjica gorio automobil te se zapalila šuma oko njega.

Na području Hercegovine u posljednja dva dana gasitelji sudjelovali u gašenju više od 60 požara, od kojih su pojedini još uvijek aktivni, izvijestila je Hina.

I dalje aktivan veliki požar na tromeđi Širokoga Brijega, Posušja i Gruda

(www.jabuka.tv)