Hercegovac preuredio kombi za krijumčarenje cigareta | Jabuka.tv

Hercegovac preuredio kombi za krijumčarenje cigareta

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, na cesti Sarajevo – Konjic u mjestu Raštelica, pronašli su, a potom i oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama.

Ukupno 8.210 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je skriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za krijumčarenje trošarinske robe.

Prilikom detaljne kontrole, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su da je unutrašnjost motornog vozila potpuno preuređena na način da je stvoren prostor koji je služio za krijumčarenje cigareta.

Nakon detaljnog pregleda otkriveno je 8.210 kutija cigareta koje su bile namijenjene crnom tržitu u BiH jer iste nisu bile obilježene trošarinskim markicama. Ova akcija provedena je u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u cilju spriječavanja nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina.

U sljedećem razdoblju, ovlaštene službene osobe UNO će protiv osobe iz Trebinja kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena trošarinska roba, podnijeti Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

(www.jabuka.tv)