Otkriven još jedan simptom koronavirusa | Jabuka.tv

Otkriven još jedan simptom koronavirusa

Polako, ali već mjesecima razni simptomi zaraze se otkrivaju. Čini se da je uočen još jedan.

Covid-19 kod pacijenata izaziva suhi kašalj, grlobolju, temperaturu i slabost, a neki sekundarni simptomi su konjunktivitis, glavobolja i gubitak mirisa i okusa. No, otkriven je još jedan simptom koji upućuje na koronavirus.

Iako je riječ o bolesti dišnog sustava, kod nekih pacijenata se pojavio i osip na koži. Nekoliko studija koje su provedene upravo osip na koži vezuju uz Covid-19.

Prema istraživanju koje su proveli dermatolozi u Lombardiji u Italiji, 18 od 88 pacijenata s koronavirusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze virusom. King’s College u Londonu također je jasno naznačila osip na koži kao glavni simptom koronavirusa. Istraživanja su pokazala da taj osip treba shvatiti ozbiljno i odmah krenuti s liječenjem.

Osip se razlikovao od pacijenta do pacijenta. Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput vodenih kozica. Upravo zato što se osip razlikuje kod pacijenata, teško je jednim pregledom utvrditi je li riječ o koronavirusu ili je osip posljedica nečega drugog, piše E-Times.

Upravo zato, taj simptom može duže vremena biti nezamijećen, osobito kod asimptomatskih slučajeva, prenosi N1.hr.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Otkriven još jedan simptom. Zaglupiš se totalno. Pa šta sve neće slagati. Novinari. dolazi vrijeme istine, birajte stranu. Jeste li za LJUDE ili SOTONISTE. ?

Komentiraj: