Herceg mladim političarima: U svakoj ulozi možete biti pokretačem napretka

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara bio domaćinom sastanka s mladim političarima, polaznicima obuke ”Uči, Misli i Djeluj” Instituta za razvoj mladih KULT.

Herceg je u uvodnom je govoru istaknuo posebnosti HNŽ-a, od iznimnih prirodnih ljepota i bogate povijesti, do administrativnih, turističkih, gospodarskih, znanstvenih i svih drugih potencijala koje je potrebno iskoristiti za dobrobit žitelja i same županije i cjelokupne regije.

Mlade je kolege upoznao s radom Vlade HNŽ-a, obvezama i zadaćama koje kao prvi čovjek županijske izvršne vlasti mora s odgovornošću preuzeti i završiti, ali i o djelovanju u stranci i obvezama koje mora rješavati u sinergiji s kolegama.

Okupljeni mladi ljudi koji su svoju izobrazbu usmjerili pripremanju za preuzimanje odgovornih pa i onih najodgovornijih funkcija u našem društvu danas su pozorno pratili jednoipolsatno Hercegovo izlaganje koji je s njima podijelio stečena iskustva iz svoga tridesetogodišnjeg djelovanja u javnom životu, kroz znanost, politiku, šport i niz drugih društvenih aktivnosti. Naglasak je, očekivano, bio na njegovu političkom angažmanu i kao federalnog ministra okoliša i turizma i kao predsjednika Vlade HNŽ-a u dva mandata.

Politika je časna i odgovorna zadaća, ako joj časno i odgovorno pristupite. Međutim, da biste se izgradili kao cjelokupna osoba, nikad nemojte zapostaviti svoju profesiju odnosno budite aktivni u politici, na korist društvenoj zajednici, ujedno usavršavajte svoju profesiju i time dajte obol u resoru za koji se specijalizirate. Zapamtite, bez obzira na to koju dužnost sutra budete obnašali i na kojoj političkoj razini, sve je do vas samih i do načina na koji ćete se postaviti. U svakoj ulozi možete dati svoj maksimum i biti pokretačem napretka u svojoj zajednici, poručio je Herceg.

Samir Mahmić, voditelj obuke pri Institutu KULT zahvalio je Hercegu na srdačnom prijemu te kazao kako je obuka UMiD dio programa Instituta čiji je cilj predočiti i naučiti mlade ljude da postanu politički lideri / liderice. Inače, skupina UMiD 2020. broji 23 polaznika od 18 do 30 godina starosti koji dolaze iz 11 različitih političkih stranaka i različitih lokalnih zajednica iz svih krajeva BiH. Prvi modul realizirali su tijekom veljače u Sarajevu, drugi rade u Mostaru, a treći je planiran za Banja Luku tijekom mjeseca srpnja, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Selmo Cikotić je zaslužio poziciju za koju se kandiduje. Stručan čovjek, patriota i nije kompromitovan. Ovo protiv njega su gluposti iz kuhinje Rojsa, kojemu ni samom nije čista savjest (zato je i panično tražio da se kamionom prevezu svi dokazi o zločinima HVO i unište, u čemu je spriječen), kako bi se napravio balans. A u Bugojnu je bila borba protiv siledžija koje je HDZ instrumentalizovao kako bi očistio stanovništvo i naselio ga Hrvatima, i to “svojim”.

  • Kako je Brko samo tovarijo brašno u ratu…i kad ga je ooslije poslo… i škola, i napredovanja, i postotci,…. ajme

  • Ti iznad što si napisao ” premijer zvani 30%, molim te nemoj krivo govorit jer to nije tako.
    Ovi tipovi uzimaju pola tj. 50% ili više.
    Samo da se zna

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.