HERAG: Razvojna agencija ŽZH posjetila Istru

Javna ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, u sklopu projekta “Poboljšanje investicijskih potencijala Županije Zapadnohercegovačke”, organizirala je u periodu od 4. do 6. lipnja 2018. godine posjet Istarskoj županiji.

U utorak 5. lipnja 2018. godine upriličen je prijem za delegaciju Županije Zapadnohercegovačke u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što je Županija Zapadnohercegovačka izabrala Istarsku županiju i njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjet te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima, kao i u razmjeni znanja i iskustva.

Dr. sc. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnoga odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e dr. sc. Boris Sabatti predstavio je programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Posjet je nastavljena u srijedu u Gradu Labinu. Nazočnima se obratio gradonačelnik Valter Glavičić koji je pohvalio dobru suradnju te izrazio zadovoljstvo što su prepoznati napori Grada Labina u privlačenju investitora te stvaranju novih radnih mjesta.

Iskustva iz Labina predstavila je savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković. Poseban naglasak stavljen je na Poslovnu zonu koju je delegacija kasnije i posjetila, gdje su upoznati s radom pojedinih tvrtki.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Tamo nas docekali sve doktori znanosti i strucnjaci a mi poslali Miru,Nevenka,Tonija,Cobru… mati mila sve skupa nemaju za 4 raz srednje!!! Hercegovacka eskadrila isla se provest i uzivat na racun bijede hercegovacke

  • Agencija nije bila ovako zamišljena, već je bilo dogovoreno da će nju voditi osposobljeni mladi kadrovi školovani za prestižnim studijima svijeta, ali je preko noći prlomljeno i po starom dobrom običaju popunjena podobnjacima koji sa tematikom kojom se bave nemaju blage veze. Prošlo je punih deset godina i ovi nisu još ništa naučili, a i neće s obzirom na kapacitete kojima intelektualno i obrazovno raspolažu. Mladi koji su trebali preuzeti Agenciju i biti servis između EU i gospodarstva su otišli, neki vani neki na druga radna mjesta i nema više niakve mogućnosti ih angažirati da tu daju svoj doprinos. Jednoga dana će morati okrenuti ploči i politice će trebati netko tko i zna raditi, ali dug je put i period još do tada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.