Helez naložio obustavu invalidnina pripadnicima HVO-a u FBiH

Federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez naložio je obustavu isplata invalidnina za pripadnike Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) u pet većinskih hrvatskih općina tvrdeći da je onemogućen pristup federalnim revizijskim timovima, a što su oštro osudili hrvatski predstavnici u vlasti najavljujući tužbe protiv ministra.

Revizijskim timovima federalnog ministarstva branitelja onemogućen je pristup podacima o braniteljima u općinama Čapljini, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Posušju i Orašju zbog čega je Helez zatražio od federalnog ministarstva financija obustavu isplate invalidnina za svibanj, izvijestili su mediji u Mostaru navodeći da je ta obavijest izazvala oštre osude.

Vlada Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) osudila je neustavne i nezakonite aktivnosti federalnih institucija vlasti koje nastoje nastaviti reviziju branitelja. Iz vlade tvrde da je Ustavni sud Federacije BiH osporio valjanost zakona po kojemu se provodi revizija na kojega je prigovor uputio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Najavili su podnošenje kaznenih prijava protiv ministra i članova revizijskih timova.

Oni su osudili zahtjev ministra Heleza da pripadnici federalnog MUP-a osiguravaju provedbu revizije smatrajući nezakonitom i tu odluku i samu reviziju. (HRT.hr)

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.