HDZ može sastaviti vladu bez MOST-a, zahvaljujući HSS-u

Krešo Beljak svojom je odlukom o predaji HSS-ovih potpisa HDZ-u, otvorio put Plenkoviću da složi Vladu u kojoj neće sudjelovati MOST. Beljak je uoči Skupštine HSS-a kazao da će njegova stranka svoje potpise, odnosno njih pet, dati Plenkoviću i HDZ-u te da će im ostaviti rok od 100 dana u kojem te potpise više neće dirati. Odluka je na Predsjedništvu HSS-a donesena jednoglasno.

S Beljakovim glasovima, sada je već jasno, omjer snaga značajno se promijenio. MOST je izgubio pregovarački adut, budući da bi HDZ čak i bez njihovih mandata mogao skupiti 77 ruku u saboru.

HDZ uz svoj 61 mandat može računati i na 8 mandata manjinaca te, od danas, i na 5 mandata HSS-a, što ih dovodi do 74 ruke u Saboru. Milan Bandić je, iako još uvijek nije izravno potvrdio kome će dati svoja dva mandata, puno bliže HDZ-u i čini se da mu je ipak primamljivija opcija sudjelovanja u vlasti, nego u oporbi. Dobije li HDZ i njegove potpise, već ima 76 ruku u Saboru. Tu je i HDSSB-ov mandata, ali i Glasnović koji je već izrazio spremnost da pruži podršku HDZ-u, što nas dovodi do brojke od 78 mandata – što je dovoljna, premda ne i stabilna većina.

Ukoliko pak HDZ ipak postigne dogovor s MOST-om, već sam broj zastupnika HDZ-a, MOST-a i HSS-a iznosi 79. Pribrojimo li tome 8 zastupnika manjina, taj se broj penje na 87. Uz ruke HDSSB-a, Bandića i Glasnovića, ukupan broj mandata kombinacije HDZ-a i MOST-a popeo bi se na 91.

(Index.Hr)


10 komentara

  • Ovo je najveći licemjer i prevarant u R.Hrvatskoj koji se pojavio na političkoj sceni.Čovjek nema karaktera,morala,ljudskosti.Fuj… Govno od čovjeka,HSS-ka ako želi bolje sutra treba ga se riješiti pod hitno i izbaciti iz stranke.

  • Ovaj drug Bljak javnosti je poznat iz crnih kronika, jer je pred rat obijao auta i krao auto radia i kasetofone, obijao trafike i bavio se sitnim krađama i prevarama. Da su u HSS znali čim se bavio nikad ga ne bi postavili za predsjednika stranke. Sad se uvukao u shupak Milančetovim komunistima, a kad je popušio hoće se uvući i HDZ – u. Qovno jedno.

  • TONI a gdje će Licemjer Beljak već kod najvećih licemjera prevaranata lopina fukara ¤ HDZ =Hrvatsko Državno Zlo koje licemjerni biskupi pivskih trbuha podupiru. SDP = Samo Dobro Pričaju a drugo ništa. ŽIVIO ŽIVI ZID .. Zidari zatvarajte sve lopove..

    • Kretenčino orjunaška, sjaši s hrvatskoga portala. Imaš beogradske, niške, novosadske. Hebem ti druga Tita, komunizam, bratstvo-jedinstvo i Šugoslaviju.Drži se ti Ranka Ostojića i slične krmadi.

    • Gov.no tebi, Beljaku,Živom zidu, SDP – u i ostalim kretensko-sotonističkim partijama. I ne javljaj se na hercegovačke portale, idiotčino orjunaška. Kad tad ćeš dobiti po partizanskom nosu.

  • Koji Hrvatski portal? Hercegovina nije u sastavu Republike Hrvatske već dio cjelovite nedjeljive Bosne i Hercegovine. Tako su vam u Daytonu 1995. potpisali HDZ hrvatine zajedno sa Alijom i Slobom. A prije toga su poklonili bosansku plodnu posavinu četničkim kukavičkim govnima. To su vam učinili HDZ face. Nabijem na k i sdp i hdz Živio ŽIVI ZID !!

  • Nabijem na štap od metle sve četnike i ustaše. Normalnim ljudima BOG VAS BLAGOSLOVIO. By by ne želim se više ovdje javljati. Bog i Izraelci !!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.