HDZ BiH najavio početak pregovaračkog procesa glede izmjena Izbornog zakona

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je danas na Kupresu.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predstavio je ukratko aktualnu političku situaciju te naglasio poziciju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Okupljeni dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti; državne i entitetskih, županijskih i lokalnih razina razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji, strateškim ciljevima, te stanju i poziciji Hrvata u Bosni i Hercegovini. Pored osvrta, dužnosnici su se kroz raspravu dotaknuli svih područja djelovanja, kao i planova angažmana za predstojeće razdoblje.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave. Naglašeno je kako se već u idućem tjednu mora otvoriti pregovarački proces a HDZ BiH će biti inicijator za razgovor oko izmjena Izbornog zakona.

Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora, poručeno je.

Također, na klauzuri je raspravljano o Komunikacijskoj strategiji HDZ-a BiH, gdje su svi nazočni u međusobnom razgovoru i razgovoru s vodećim stručnjacima dali vlastiti doprinos, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • KAKAV IZBORNI ZAKON TO VAM JE TEMA IMA 5 GODINA SAMO DA SE O NECEM PRICA.STO NEPRICATE O MIN MIROVINI DA BUDE 500 KM I MIN PLACA 1000 KM JESTE LI U VLASTI NA SVIM RAZINAMA IMA VISE OD 25 GODINA I FINANCIJE SVE POD VASIM MINISTRIMA.ALI NECETE VI O TEMAMA KOJE INTERESUJE NAROD SAMO VI PUNITE DZEPOVE A VAS NEITERESIRA IZBORNI ZAKON KO LANJSKI SNJEG.SAMO NEZNAM O CEMU BI PRICALI DA NIJE KOMSIC IZABRAN ZA CLANA PRESJEDNISTVA.VJEROVATNO NIOCEMU BITNOM ZA NAROD.VJEROJEM DA VAM DOLAZI KRAJ JER CE SVI OTICI TRBUHOM ZA KRUHOM PA NECETE IMATI OD KOGA UZIMAT JER NECE BITI PARA OD ELEKTROPRIVREDE I ERONETA.

  • A sa kim ce oni to pricati u Federaciji o tome… Da nije draga funkcija ne i oni popustili. Pa je li Marina Pendes bila za 30 dana nakon izbora Komsica rame uz rame sa njim. Takvih primjera je na stotine. Nego Dragane tko pokrade Aluminij.??,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.