HDZ BiH: Lekcije o demokraciji i patriotizmu ne mogu dijeliti promotori i zaštitnici terorizma i islamskog radikalizma | Jabuka.tv

HDZ BiH: Lekcije o demokraciji i patriotizmu ne mogu dijeliti promotori i zaštitnici terorizma i islamskog radikalizma

HDZ BiH uputio je priopćenje javnosti koje prenosimo u cijelosti.

Dok uređena društva razgovaraju o načinima kako napraviti ekonomsku i gospodarsku stabilnost, kako u razdoblju pandemije održati zdravstveni sustav stabilnim i kako pomoći bolnicama u nabavci prijeko potrebne opreme kako bi sačuvali naša zdravlja, u Bosni i Hercegovini pojedinci ne mogu još uvijek izaći iz sjenka vlastitih prošlosti, ili konkretnije, trezora u kojima su bili smješteni.

Dok se po Bugojnu obilaze vojna postrojenja istodobno se šire poruke mira. Radi se o proturječnosti koje nijedno uređeno demokratsko društvo ne može racionalno rezimirati, ali sve je jasnije da su političke matrice i takav narativ duboko usađene u svijesti takvih pojedinaca.

Bugojno je posebno bolno mjesto za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Svega par kilometara od istog vojnog postrojenja, nedavno su iskopani posmrtni ostaci hrvatskog stanovništva za kojima se tragalo preko 25 godina.

Obzirom da gospodin Izetbegović, očigledno, prvi put vidi granatu, ovo definitivno nije njegov prvi dolazak u Bugojno. Sve te prethodne dolaske, mogao je makar jednom, povesti i gospodina Cikotića pa da iz Rostova, kao posebnog mjesta stradanja skupa pošalju poruku mira. Ne! Takvo što se ne događa, a nadamo se da će doći dan kad će jedan ili drugi, ili i jedan i drugi, odati pijetet iz Bugojna koje je toliko boli prošlo.

Uz divljenja granatama, politika SDA divi se i teroristima i promociji islamskog radikalizma. Nikada javnost nije svjedočila osudi takvih postupaka od strane te iste politike, a u Bosni i Hercegovini ih je bilo napretek. Ne možemo ne spomenuti i postrojbu EL Mudžahid čiji su članovi aktivni i danas u Bosni i Hercegovini, a bili su i po Sjedinjenim Američkim Državama, Austriji i Njemačkoj. Isti ti članovi bili su, nažalost, aktivni i u Bugojnu i isti ti pojedinci zaštićeni su upravo od politike koja dijeli lekcije o moralu i patriotizmu, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Izetbegović: BiH ima strahovito oružje, neka paze svi s lošim namjerama

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Da nas dragi Bog sačuva u kakvoj državi i s kim živimo. Baš me zanima na koga to Bakir misli da se drzne dirnuti BiH,a zna se dobro,Hrvate i Srbe. Svi muslimani,pogotovo radikalni,sav otpad je dobro došao.

 • Nije to samo lajanje, to je nažalost istina. Muslimani nemaju nikakav drugi cilj nego da ovladaju cijelom Bosnom i Hercegovinom. Što je gore to je za njih bolje. I babo mu je govorio, kad Muslimani budu većina BiH će bit islamska država.
  Šta mu znači baš sad pred “izbore” zveckanje oružjem?

 • Bakir trezoras prijeti oruzjem… Nisu ni bosnkaci bise ludi. Fok im sirotinja ginula za Bskira se kupile vrece zlata i novaca. Sad bi on opet ponovio sve to. Bakire uzmi pusku i sa Dofikom o Ycovicem ozezi. Pucaj te do mile volje. Narodu je pun ku…ac svih vas. Vasi bliznji zive tko lordovi a mi i nasa djeca gledamo kako prezivjeti.

 • To znači da nas vode ljudi iz prošlih vremena…
  Korona je novi način ratovanja…
  U svemu su zaostali…
  Samo su napredni da šire svoje privatno carstvo..
  Al nama sriće tu…!!!

 • O cemu pricate janjicari. Pogledajte povijest i vidite kako su vaše pradjedove Turci nabili na kolac, djecu odveli u Tursku te ko janjicare vratili da ratuju protiv vlastitih roditelja. Odvratno, ogavno, jadno i bijedno. Progledajte ko i Emir Kusturica i ne gledajte prema Ankari koja je od vasih predaka napravila ubojice svojih roditelja. Cijeli Podvelezje u Mostaru je 1900.god. preslo na islam zbog komada zemlje, jadno i bijedno. Provjerite u knjigama tko su vam bili pradjedovi. Cak i genetski najvecim dijelom pripadate Hrvatima. Da to znate nebi napravili tolike zlocine nad Hrvatima u Bosni pokusavajuci kao i u Mostaru oteti hrvatska podrucja kad su vas vec Srbi pobili. Podmuklo je to bilo. Mislite li da to nedunarodna zajednica ne zna nego rade i mute zbog svojih interesa na ovom podrucju. Za dvadeset godina bit ce neka druga priča o vama i nama

Komentiraj: