HDZ BiH: Jedinstven stav hrvatskoga vrha prema HVO-u unosi novu dimenziju

Odluka predsjednika RH Zorana Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv srpske agresije, nego i snažna potpora u našem ostvarenju pune ustavne jednakopravnosti i ravnopravnosti s druga dva konstitutivna naroda, poručili su iz HDZ-a BiH.

Uz aktualnu Vladu RH s premijerom Plenkovićem, predsjednik Milanović, smatraju, nikada nije skrivao da su Hrvati u BiH ključan segment stabilnosti te zemlje.

Ovaj državnički potez je primjer da lijevi i desni politički spektar mogu i moraju imati jedinstven stav o najvažnijim državnim pitanjima. To je primjer demokratske, suverene i moderne europske politike i pristupa.

Unatoč nepobitnoj činjenici da je VRO “Oluja” spriječila tragičan scenarij bihaćke enklave i sudbinu Srebrenice, po tko zna koji put svjedočimo likovanjui dociranju bošnjačkih političkih predstavnika. Isti ti predstavnici omogućili su izbor novoimenovanog ministra sigurnosti, iako su hrvatski politički predstavnici i javnost apelirali da se takvo što povuče s obzirom na ratno djelovanje Cikotića i progon hrvatskog naroda u Bugojnu. Sve se to odigralo u trenutku iskapanja posmrtnih ostataka u Rostovu te je utvrđeno da se radi upravo o hrvatskim žrtvama, ističu iz HDZ-a BiH.

Milanović: Hrvatski narod u BiH mora imati u vlasti predstavnike koje sam izabere

Upravo ta politika, napominju, koja protjerivanje drugog naroda nagrađuje ministarskim mjestima, poziva se na (ne)civilizacijske činove i tobože europske vrijednosti, iako su snage HVO-a spriječile možebitni genocid opkoljene bihaćke enklave.

Bez obzira na sve, držimo da je došlo vrijeme da konačno preuzmemo odgovornost i europsku kulturu sjećanja i istinske europske vrijednosti koje će donijeti unutarnji kompromis i stabilnu europsku Bosnu i Hercegovinu, koliko god netko takvo što smatrao nemogućim, poručili su iz HDZ-a BiH.

HNS: Odluka predsjednika Milanovića stavlja Hrvatsko vijeće obrane tamo gdje i pripada

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Eto napokon svi imaju zajednicki pogled u borbi protiv nejadnakosti u BiH koje su neke muslimanski duzosnici pomoci Svaba gurali i htjeli napravit u BiH jednoumlje kako nima pase, ali sad puse drugi vjetar, hvala Milanovic-u sto nas podrzava kao manjina. Bog i Hrvati

  • A za sta ste se vi u HNS izborili osim za sebe. Sve sto trubite, obecajete zadnjih 5 god nista i nista niste ispunili a tu ste se uhljebili vec 25 god. I jos malo i bicemo nacionalna manjina bez ijedne firme, poduzeca na prostoru bivse HZ- HB. E to ste nam vi omogucili.

    • Tako je, jbes HNS i hdz koji je do juce htio Milanovica maknut posto poto a sad mu daje aplauz.. koji licemjeri to samo može Covic i njegovi podobnici..

  • Kako nisu ništa napravili u zadnji pet godina kada su ukinuli mnogo invalidnina koje su primali istinski branitelji ili ih smanjili na neku mizeriju.

  • Ovi iz hnsa samo čekaju da neko nešto riješi pa da oni mogu zasjedati i usvojit to. Sazvakano samo progutat.. koji neradnici i licemjeri.. pametan Raguž pa izašao na vrijeme čim su AL ugasili..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.