HDZ BiH i SNSD spremni već sutra formirati vlast, Dodik pozvao i ostale

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD i HDZ mogu već sutra biti u Sarajevu i završiti formiranje Vijeća ministara BiH, ali da pokušajima da urade nešto unilateralno, Bošnjaci riskiraju napraviti ne samo krizu organa, nego krizu cijele BiH.

Pozivam ostale. Znači, HDZ i SNSD su spremni sutra da formirati vlast. Čekamo Bošnjake, a te njihove gimnastike tipa kriv je ovaj, kriv je onaj, to me uopće ne zanima, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici u pauzi sastanka čelnika i visokih funkcionera SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NDP-a, piše RTRS.

On je ocijenio da je jasna opstrukcija SDA u pogledu onemogućavanja izborne volje i izbornih rezulata, koja nalazi razna pitanja i koja želi istaknuti prije obaveze formiranja organa vlasti na razini BiH.

Dodik je istaknuo da SNSD neće pristati na uvjetovanje, da će ostati protiv politike pridruživanja NATO savezu i odbiti svaku vrstu aktivnosti na tom planu.

Ne bih preporučio da se itko šali i igra špekulacijama tipa – ministar obrane će uzeti MAP i odnijeti u NATO i reći da je to stav BiH. To bi isto bilo kao kada bih ja sutra otišao u Moskvu i potpisao sporazum o priključivanju BiH Euroazijskom savjetu, rekao je Dodik.

On je dodao da vjeruje da su institucije kao što je NATO i drugi, koji bi eventualno na to računali, ozbiljne institucije, da znaju karakter BiH i da bi to rasturilo ne samo institucije nego vjerovatno i zemlju u cjelini.

Govoreći o razgovorima o formiranju vlasti na razini BiH, Dodik je naglasio da više nema potrebe sastajati se na razini političkih stranaka i da je sljedeće sastajanje moguće samo nakon formiranja vlasti, radi dogovora o daljim aktivnostima na razini BiH.

Mi imamo tri imena, neću vam reći koja su. Ono što je važno, vi to već sve znate, Zoran Tegeltija je predsjedatelj. Oko njega nema nikakvih problema ni u jednoj političkoj strukturi na razini BiH, a tri imena bilo bi neozbiljno sada spominjati dok to sve ne bude jasno, zaključio je Dodik.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.