HDZ BiH: Hrvatima se stalno događa kriminalizacija Domovinskoga rata

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je 14. sjednicu u četvrtak u Franšiznom centru u Vitezu.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju političkih prilika u BiH te za ulaganje napora na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Hrvati su predvodnici puta BiH u EU, a HDZ BiH će u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u kojima će se voditi predstojeći proces promjene izbornoga zakonodavstva u BiH te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje na europskom putu, zaključeno je na sjednici.

Osvrćući se na uhićenja u Orašju, Predsjedništvo HDZ-a BiH izričito tvrdi da se neće dopustiti da se na ovakav način provodi takozvana borba protiv zločina koji se vežu za protekli rat. Naglašeno je kako uhićenja u Orašju nemaju veze s tom borbom jer je netko htio poslati jasne političke poruke i pokušao narušiti odnose koji se grade u BiH.

Hrvatima se stalno događa kriminalizacija Domovinskoga rata i branitelja, gospodarstvenika, političara, zaključeno je da treba zaustaviti i eliminirati mogućnost selektivnosti i neprincipijelnosti oko privođenja.

HDZ BiH na održanoj sjednici naglasio je važnost neselektivnoga postupanja i depolitizacije pravosuđa u Bosni i Hercegovini kao ključa njezina napretka na europskom putu.

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH uručilo uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima/gradonačelnicima općina/gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH, Predsjedništvo HDZ-a BiH još je jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, izrazilo zadovoljstvo osvojenim mandatima te uputili čestitku svim dužnosnicima koji su osvojili mandat ispred HDZ-a BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Gdje je hrvatski dokumentacijski centar u BiH? Gdje je muzej HVO u BiH? Gdje je uopće strategija i gdje su stratezi promišljnja hrvatskih interesa u BiH? Gdje je velika većina branitelja iz reda Hrvata danas u BiH? Nigdje ili narodski u 3pm! Zašto je to tako, je li zato što nas vodi drug Gago, veliki nedodirljivi vožd i njegov sramni establišment uguzbegova? Odgovorite sami?

 • Čović samo priča o ulasku u EU,a to je floskula,reci svašta a ništa nisi rekao…
  Netreba nama EU,pa da i ovo malo Hrvat ode još brže, nama treba nacionalno osvješteno vodstvo a ne jugokomunistički ostatci…
  koji se vežu i sa crnim i crvenim vragovima,nude im i prodaju…
  Baš kako reče pokojni predsjednik Tuđman…

 • ser, ser, čuj Hrvatima se stalno događa kriminalizacija D.rata, pa naravno kad nas vode osobe koje vode politiku sebeljublja, dodvoravanja za osobne prizemne interese, a kad se pojavi netko tko bi stavio nacionalne i interese zajednice ispred otimačine i politikantskih interesa ili se likvidira ili degradira

 • Pa gospodne Covicu sta si ti napravio za branitelje da se ne desava kriminalizacija, ti u biti samo imas veliku jezicinu , otkako si na vlasti ti samo mislis na svoju guzicu i ovako ponekada se pojavis na sceni samo da znaju da postojis. Ali stici ce i tebe pravda Bozija!!!!!!

 • Pa to se dogada zato jer su hrvati ako su hrvati moraju najprije priznat da su ustase onda pola stoljeca spavali isanjali ljepote jugoslavije a sada dismo sad?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.