HDZ BiH: Hrvati u Bosni i Hercegovini uz Petrinju, Glinu i Sisak

Radni sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s načelnicima/gradonačelnicima i predsjednicima županijskih Vlada ispred HDZ-a BiH te s državnim tajnikom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikolom Mažarom održan je u četvrtak u Mostaru.

Tema sastanka bila je organiziranje i pronalaženje modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kako je navedeno, razorni potres koji je napravio nerazmjerne materijalne štete na prostoru Sisačko-moslavačke, ali i Karlovačke i Zagrebačke županije iziskuje ogroman projekt ponovne izgradnje stambenih objekata.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini već je uključen u pomoć, a sastanak bio je prilika i za institucionalno uvezivanje i pomoć od strane hrvatskih političkih predstavnika iz Bosne i Hercegovine te njihovo intenzivno uključivanje u cjelokupan projekt obnove Banovine, ističu iz HDZ-a BiH.

Čović je tom prigodom najavio česte sastanke ovakvog formata u narednom razdoblju s temom obnove štete nastale nedavnom serijom potresa na prostoru Sisačko-moslavačke županije.

Današnju koordinaciju, koja je praksa već nekih deset godina, iskoristili smo da nakon održanih lokalnih izbora u studenom zajedno sjednemo i prokomentiramo sve one teme koje su bile u fokusu u predizbornom razdoblju HDZ-a BiH i partnerskih stranaka koje su s nama nastupale u okviru HNS-a. Drago mi je da su Milas i Mažar danas ovdje s nama i oni će biti dio ovakvih koordinacija i u budućem razdoblju. Razorni potres koji je pogodio prostor Hrvatske pokazao je svu našu snagu i zajedništvo da u ovakvim trenucima hrvatski narod bude skupa te s Vladom RH krene u novi projekt koji podrazumijeva obnovu potresom pogođena područja, istaknuo je Čović nakon sastanka.

Državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas zahvalio je Čoviću i svim danas okupljenim predstavnicima lokalne i županijske vlasti što su se na ovakav način uključili nakon svega što se dogodilo na prostoru Banovine.

Ovo je pokazatelj da smo jedan narod kao i prije 30 godina. Koordinirana pomoć koja dolazi, uz današnje teme daljnjeg uključivanja pomoći i obnove, jamac su naše trajne povezanosti, kako u prošlosti, tako u sadašnjosti i budućnosti, poručio je Milas.

Državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar istaknuo je kako je njihova suradnja i potpora obostrana i da je to današnji sastanak još jedanput pokazao.

Pored današnjeg razgovora da načelnici i gradonačelnici zajednički obnove jednu od razrušenih institucija, dobili smo i prijedlog da to budu i kuće u privatnom vlasništvu. Brza i kvalitetna obnova dati će rezultate, a Hrvati iz BiH će biti uključeni u taj proces. Hvala predsjedniku Čoviću što smo i danas pokazali da hrvatsko srce ne poznaje granice, zaključio je Mažar, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 

4 komentara

  • Hvala HDZ-ovima sa obje strane granice jer mozemo bez testa ici u Beograd i Podgoricu a ne mozemo u Split. Veliko im hvala.

  • Hvala Tudmanu, braniteljima i HDZ sto su nas oslobodili Jugoslavije. Herceg Bosno srce ponosno. Kad su drugi cekali hoce li nas pobiti ko 45, HDZ je isturio svoju glavu na panj a znamo koliko smo susjeda imali sa Titinom slikom u kuci. Bogu hvala sve je dobro zavrsilo. I dan danas jedino jos HDZ i fratri nas mogu obraniti pogotovo od lajavaca,mutikasa bezmudih po portalima, kojima je sto gore to za njih bolje. Hrvati ponosno naprijed ostali krepana od zlobe.

  • Hvala onima koji su zivote polozili na Oltar domovine. Koji su krvlju stvarali slobodu. Hvala dragom Bogu i nasoj Hrvatskoj. Svim braniteljima koji sada pate. Obiteljima koji su zauvjek izgubili svoje najmilije. Sve se moze nadoknaditi, izgraditi ali ljudski zivoti vise nikad. Pokoj vjecni daruj im gospodine, pocivali u miru kojeg ste svima krvlju stvorili🙏

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.