HDZ BiH: Bez nas nema vlasti, tražimo žurne izmjene Izbornog zakona

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH kao i funkcioniranju i uspostavi vlasti nakon Općih izbora u BiH.

U ponedjeljak je održana 33. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru u Domu HDZ-a BiH.

Na sjednici je ponovljeno kako se bez HDZ-a BiH i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora, neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

Govoreći o suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, predsjednik stranke, Dragan Čović je informirao Predsjedništvo HDZ-a BiH o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz Hrvatski narodni sabor, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata.

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj hrvatskim naroda na tim područjima.

Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

Govoreći o pripremama za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabor.

Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornoga zakona BiH kako bi se zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu, te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH.

HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Čović: Nitko nam neće određivati gdje ćemo se pojavljivati, javnost je izmanipulirana

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kako vas vise nije stid lagati…sve ste unaprijed isplanirali,i vi i srbi i bosnjaci, mislim na vladajuce. A pripadnici sva 3 naroda gladuju…ne mora svatko biti pripadnik neke politicke stranke da ima dobar posao (nebitno hdz,sda ili snsd-svi ste isti smradovi). Pustite normalne ljude da rade i posteno zaradjaju za sebe i obitelj a vi se medjusobno je***e koliko god hocete

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.