Čović: Nitko nam neće određivati gdje ćemo se pojavljivati, javnost je izmanipulirana

Govoreći o svojoj nazočnosti na Svečanoj akademiji održanoj u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. siječnja, Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice poručio je da nitko neće određivati gdje će se pojaviti, na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Kako je kazao, pitanje je bi li medijski bilo značajno ispraćeno obilježavanje Dana Republike Srpske. Ponovio je da je izvještavanjem o ovom događaju izmanipulirana javnost.

Čović je podsjetio da je već nekoliko puta nazočio svečanoj akademiji. Pri tome je postavio pitanje bi li mediji toliko pažnje poklonili da nije nazočio toj manifestaciji. Za njega je to pokazatelj političkoga trenutka i odnosa naroda u Bosni i Hercegovini.

Da nisam bio nazočan na toj manifestaciji, bi li se pratilo što se događalo? Vratili smo se unazad i taj politički ambijent iz Sarajeva je uspješno prenesen. Izmanipulirana je javnost. To je bila samo svečana akademija. Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor će se nastaviti boriti za legitimno predstavljanje u suradnji s bošnjačkim i srpskim narodom. Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti na Svečanoj akademiji, na jednoj, drugoj ili trećoj lokaciji. Želimo do kraja zaštititi hrvatski narod, naglasio je Čović.

Oglasio se Čović: Stop mržnji!

Prema riječima predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, ne interesira ga hoće li njegova nazočnost Svečanoj akademiji biti izmanipulirana i smatra da je medijska pažnja na ovom događaju bila u svrhu skretanja pažnje s drugih događaja, javlja N1.

Također je pozvao na prestanak govora mržnje u kontekstu ovog događaja.

Govoreći o formiranju vlasti na razini države i FBiH, Čović je kazao da će Vijeće ministara nastaviti raditi dok se ne imenuje novo. Kako je naveo, očekivao je da će se Vijeće ministara brzo napraviti.

Činjenica je da oni koji su naglas najavljivali da će moći napraviti vlast na jedan drugi način, imam osjećaj da su sad izgubili taj koalicijski kapacitet, poručio je Čović.

HDZ -HNS žele svoju domovinu BiH kao europsku zemlju, uređenu, modernu, pravnu državu u kojoj će hrvatski narod ustavno biti jednakopravan do kraja. Imam uvjerenja smo na dobrom putu, dodao je.

Poručio je još jednom da “jeziku mržnje nema mjesta”, te da se radi o “igrama od trenutka do trenutka”.

Jezik mržnje dolazi otprilike od istih ljudi. Otišao sam podržati naše ljude, naveo je Čović.

Čović i Bevanda na obilježavanju Dana Republike Srpske

(www.jabuka.tv)


98 komentara

 • Dragance prosrosko govno, a da malo pitas narod koji te izabrao gdje ces se pojavljivati? Da pitas branitelje koji su krv svoju lili u ratu dok si se ti na njihovoj zrtvi i krvi bogatio. Zar je normalno aplaudirati dodjeli priznanja zlocincu koji je ubijao neduzne ljude i koji je u hrvatskoj osudjen za ratni zlocin? Zar je normalno biti na slavlju zlocinacke tvorevine iz koje je protjerano 100 tisuca tvoga naroda i stotine neduzno pobijenih damo zato sto su hrvati, zena, djece, svecenika, casni sestara.

   • Samom nazocnoscu na taj dan u toj klaonici Hrvata je samaranje zivih a ujedno i pišanje po grobovima poginulih branitelja.
    PS:Ali ti je nekog zaposlio u elektroprivredi ili ti je netko lazni branitelj pa ga branis.? Ubiti branis neobranjivo. Kljus…ino uhljebska sram te moze bit.

    • A eto šta bi ti i takvi najhrvatskiji od svih Hrvata činio da su lider
     Ne možeš s Bošnjacima,ne sa Srbima a svojeg nemaš a trebaš

     Dodik je neprijatelj br. 1 ovakvoj BiH,a politika je sve interes.

     P.S. definitivno nema snimke da je bio na priznanju Lisici

 • Kretenu jedan, odredjivati ce ti biracko tijelo gdje ces se pojavljivati, a ako je biracko tijelo koje ti je iz meni neshvatljivih razloga ponovno dalo vecinu svojih glasova, a onda ti to isto biracko tijelo jasno velikom vecinom reklo da se NE SLAZE sa tom tvojom odlukom za 9.1. i tvojom samovoljom, e onda su oni ti koji ce ti odredjivati!!! Tko si sta si da si iznad volje svojih biraca jebem ti sve lopovsko i drsko. Tko su vise ljudi koji ovom lopovu daju glasove???????????

 • Gdje je snimak da je bio u isto vrijeme kada je bila dodjela?
  Ako je RS takva što je međunarodna nije ukinula? Što dopuštaju da se po Karadžiću i Mladiću đački domovi nazivaju
  I daj molim vas ako ne bi ni sa Srbima ni Bošnjacima ,de s kim bi u BiH
  Je li nama u interesu da budemo dobri sa Dodikom,kakav je da je?

 • Koja bahatost i bezobrazluk. U svoje ime idi di oćeš ali u ime svih nas ne možeš. Pišaš i sereš po grobovima hrvatske mladosti koja je izginula boreći se protiv toga što si Iša slaviti.
  Sram te i stid može bit, ali nema veze, kraj ti je blizu , u zatvor ćeš uskoro.

 • Dragi moji Hrvati, vožd hoće kazati da smo izmanipulirani ti. da smo glupi jer ne razumimo da njegov odlazak na četnički dernek znači da slaviti trebamo svi mi kad smo pobijeni ili protrani ili logore otjerani. Jer mi ne razumimo da nam je bolje da nam svu imovinu uzmu, da nas protraiu i li da nas ubiju. Tako je najbolje kad nas nema. Tako naš najveći Hrvat to objašnjava jer to proizlazi iz slavljenja ovog četničkog praznika.

 • Otišao, kaže, podržat ” naše ” ljude. Koga to od naših?! Možda Mladića ili Karadžića ili Krajišnika. Da je živ Arkan i njega bi podrža

 • Vi komentatori ste svi jazavci, da se organiziraju zuti prsluci na primjer u subotu u 15 sati ispred robne kuce nebi nas se skupilo 5 u vri glave. Zato ne baljezgajte. Svaki narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje. Zato Dragance uzivaj i setaj i na dan RS, i na Bajram i na Vaskrs. A kome ne pase pravac Njemacka.

 • Odstupi,nisi smio prisustvovati tamo gdje daju odlikovanje čovjeku koji je osuden za ratni zločin protiv hrvatskog naroda,ako imas ljudsko išta povuci se!

  • Nije poanta Balije vec procitaj o cemu se radi. Evo ovakvi biraju HDZ i covica pa nam djeca moraju obijat po tudjem svitu. Ovakvi glu..pani puse sranja udbasa i brane ove zlocine. Ovaki maloum…nici su medju nama koi ne vide lijevo desno vec samo okruze hdz. 🤮

 • Ne mogu da vjerujem da u HDZ-u su samo govna, da nema ni jednog postenog covika, da nema ni jednog branitelja koji bi digli glas protiv ovakve samovolje celnog covjeka i protiv ovakve politike. Mozda sam u krivu, mozda je HDZ ipak samo jedna velika septicka jama.

 • Dragane radi svoj posao i suti, a pusti ovce neka bleje. Nas narod je glup da bi shvatio zbog cega si bio na proslavi kod Mile. Imas viziju, imas podrsku 90 posto hrvatskog naroda i ne obaziri se na ove zatucane pojedince.

 • Nisam izmanipuliran=glup. Ti manipuliraš sa sirotinjom i uhljebima.
  Hvala Bogu ne ovisimo o tebi i tvojoj politici i mogu reć di oću i šta oću. Žao mi mladosti koju uništavate pa mora preko granice kruha tražit, a i to je bolje nego tebi i takvima potvrđivati i bit vaš poslušnik.

 • Teško mi je ovo reć ali priznat moram da je istina: ” MALO NAS JE AL SMO G…. ” Ovo je činjenica kad vidimo šta smo dopustili da nam radi jedan okorjeli komunist, tuđi sluga i špijun. Hrvat sam i teško mi priznat da je istina, a istina je. Nije čudno što nas skoro više i nema u ovoj zemlji.

 • Ratovali s Bošnjacima
  Ratovali sa Srbima
  Moramo živjeti i raditi i s jednima i drugima
  Dajte rješenje Tipkovnica bojna
  Da se zna koja je to prava politika bez kompromisa a da može uspjeti
  Ajmo pomozite

 • padaš sve niže i niže
  godinama si bio faca
  da ne bi otišao iz politike kao šupak
  preostaje ti samo jedno
  sazvati tisak i reći ono što misli narod
  jasno i glasno
  MI HOĆEMO HRVATSKU REPUBLIKU HERCEG BOSNU I TOČKA
  nikakvi entiteti ni šarne laže
  ili ovo ili ništa

 • E sad me zanima npr. kad ovaj lik i likovi oko njega dolaze na godišnjicu pada Vukovara, jel oni dolaze odatle pijetet žrtvama pokolja ili dolaze slaviti četničku pobjedu.
  Jer ako idu slaviti uspostavu paradržave koju su stvarali osuđeni zločinci, a koja je stvorena na krvi i mučeništvu Hrvata, onda je logično da i u Vukovaru slave ” srpsku pobedu “

 • Ja mislim da će uskoro ove vođe ” uvjeriti ” neke od nas Hrvata da smo mi zaista Srbi, samo što spavamo zadnjih 100 godina pa da je ovo sve u tih zadnjih 100 godina što se događa samo san a pogotovo ovo u devedesetim.

 • Tipkovnica bojna hahahahahahaha. Svaka cast KRALJU. Pravi naziv za ove tupane sto samo preko tipkovnice smiju nesto rec protiv naseg Dragana, a da ga sretnu u Mostaru dali bi petama vjetra.

 • Opet za 4 godine glasajte ovce,neka vas opet guze a dica nak placaju njihove racune…ajmo opet za 4 god neka vas preplase i natjeraju sa Tomsonom,pricom o Hrvatima…navali dok je ovaca sisaj
  Pozdrav iz Njemacke

 • doće vrijeme kada će svak polagati račune i lijanovići su mislili nema kraja i veće face doće vrijeme i za otpad da se ukloni

 • NE POSTOJI NITI JEDAN ARGUNMET DA BI SE OPRAVDAO POSTUPAK LAŽNOG HRVATA DRAGANA ČOVIĆA NITI BILO KAKVA POLITIKA
  DRAGA BRAĆO HRVATI PREBRZO STE PLJUNULI NA ŽRTVE
  EVO POPIS SVIH SRPSKIH NEDJELA NAD HRVATSKIM NARODOM
  DA NAPOMENEM OBRAMBENO DOMOVINSKI RAT KOJI JE VOĐEN NA POVIJESNOM HRVATSKOM TERITORIJU,DAKLE NE U SRBIJI

  Masovni zločin
  svibanj 1991.
  pokolj u Borovu Selu 12 Hrvata, 3 Srba Napad na policijsku ophodnju. Masakrirano 12 hrvatskih policajaca.

  srpanj 1991.
  pokolj u Kuljanima Pobunjeni Srbi. Kod Dvora na Uni.
  Masakr zarobljenih civila.

  pokolj u Zamlači 26. srpnja 1991.Četnici.Masakr hrvatskih policajaca.

  pokolj u Strugi 27. srpnja 1991. 12 osoba.Četnici iz Dvora na Uni. Hrv.civili iz Zamlaća kao živi zid. Masakrirano 5 hrv. policajaca. Istog dana su ubijene još 3 osobe u Dvoru.

  pokolj u Kozibrodu 26. srpnja 1991. 10 osoba Srp. vojska.Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.

  pokolj kod Pastuše potkraj srpnja 1991.7 osoba. Srp. vojska. 7 zatočenika: 4 civila, 1 pripadnik civilne zaštite i 2 hrv. branitelja

  kolovoz 1991.

  pokolj u Dalju 1. kolovoza do prosinca 1991. 112 do 135 ljudi. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a i ZNG-a. Pokolj 25 civila.

  pokolj u Budačkoj Rijeci 4. kolovoza 1991. 3 policajca ubijena, 1 ranjen. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.

  pokolj u Lovincu 8. kolovoza 1991. 5 osoba. Radnici na željeznici, ubili ih kolege s posla, iz susjednog sela.

  pokolj u Kraljevčanima 14. kolovoza 1991. 5 osoba. 5 staraca.

  pokolj u Bjelovcu 14. kolovoza 1991.Kod Petrinje.

  pokolj u Lovincu 14. kolovoza 1991. Kod Gospića.

  pokolj u Peckima 16. kolovoza 1991.4 osobe. Srp. vojska. 4 starije osobe.

  Čuntić i Dragotinac. 16. kolovoza 1991.

  Pokolj policajaca u Žutoj Lokvi 24. kolovoza 1991. 4 osobe. Srp. vojska. Pokolj pripadnika hrvatskog MUP-a.

  pokolj u Skeli
  kod Gline 29. kolovoza 1991. 10 osoba.

  rujan 1991.
  pokolj u Graboštanima,
  Stublju i Majuru. 3. rujna 1991. 20 Hrvata. Srp. vojska. Kod Hrv.Kostajnice.

  pokolj u Četekovcu,
  Balincima i Čojlugu 3. rujna 1991. 24 Hrvata. Srp. vojska. Kod Slatine.

  pokolj u Kusonjama [32] 8. rujna 1991. 20 hrv. vojaka. 20 masakriranih gardista.
  Tijela su otkrivena potkraj siječnja 1992.

  Petrinja, položaj oko nove bolnice.18. rujna 1991. 17 osoba.17 masakriranih pripadnika ZNG.

  Ivanovo Selo[33][34] 21. rujna 1991. 7 osoba. 7 ubijenih, 12 ranjenih, 1 nestala osoba. Sve žrtve su Česi.

  Tovarnik 22. rujna 1991. 68 osoba.

  Babića Most 24. rujna 1991. 3 civila. Četnici.

  Brloška Dubrava 24. rujna 1991. 7 civila. Četnici.

  autokamp Grabovac, Plitvička Jezera 25. rujna 1991. 3 malodobne osobe. Srp. vojska. (JNA)

  listopad 1991.
  pokolj u Gornjem Viduševcu kod Gline 1. listopada 1991.

  pokolj u Novom Selu Glinskom 3. listopada 1991.11 osoba.

  pokolj u Čorcima 4. listopada 1991.5 civila milicija SAO Krajine; paravojne postrojbe

  pokolj u Vagancu 9. listopada 1991. 9 starijih civila.

  pokolj u Lovasu 10. listopada 1991.

  pokolj u Širokoj Kuli kod Gospića 13. listopada 1991. 34 osobe Za zločin nitko nije odgovarao. Preciznije, oni koji su bili osuđeni u odsutnosti naknadno su oslobođeni svake odgovornosti.Maskirani su lokalni Srbi 13. listopada 1991. u selu napravili prvi pokolj ubivši osam Hrvata. U narednim danima ubli su još 32 ljudi, među kojima je bila jedna cijela petočlana obitelj, kao i jedna djevojčica od 13 i dječak od 17 godina. Žrtve su prije pokolja mučili, vukli ih konjima po mjesnim puteljcima, brojne su ljude spalili, kao i sve hrvatske kuće

  pokolj u Bukovcu 16. listopada 1991.U općini Perušić.

  pokolj u Novom Selu Glinskom 16. listopada 1991. 22 osobe.Kod Gline.

  pokolj u Karancu 17. listopada 1991.4 hrv. civila.Mučeni u policijskoj postaji Beli Manastir i smaknuti na farmi.

  pokolj u selima Skakavcu i Brešanima.sredina listopada 9 civila.

  pokolj kod sela Volinja,sredina listopada 1991.5 pričuvnih policajaca i 2 civila. Zarobljeni policajci i civile iz Kostajnice.

  pokolj kod Baćina 20. listopada 1991. 56 osoba

  pokolj u Lipovači 28. listopada 1991. 7 osoba. TO pobunjenih hrvatskih Srba. Lipovača/Drežnik.
  studeni 1991.

  pokolj u Lušcu,2. studenog 1991.59 osoba.JNA i arkanovci Vukovarsko prigradsko naselje.

  pokolj u Poljanku 7. studenog 1991.10 civila.U općini Korenica. 8 u Vukovićima, 2 u Poljanku

  raketiranje Bizovca 7. studenoga 1991. 9 osoba. JRZ Zrakoplovstvo JNA raketiralo civile.

  pokolj u Erdutu 9. studenog 1991. 15 osoba. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari.

  pokolj u Erdutu 11. studenog 1991. 5 civila. TO SAO SBZS i arkanovci. Žrtve su Hrvati i Mađari.

  pokolj u Saborskom 12. studenog 1991.29 osoba,JNA i pobunjeni
  Srbi iz Plaškog.

  pokolj u Kostrićim 15. studenoga 1991. 16 hrv. civila (2 djece od 2 i 4 godine.)Srp. odmetnici. Kod Hrv. Kostajnice.

  Ovčara 18. studenog 1991. 255-264 osobe

  Masakr u Škabrnji 18. studenog 1991.-86 osobe

  pokolj u Nadinu19. studenoga 1991. 14 osoba. JNA

  pokolj u selu Klancu sredina studenog 1991.20 hrv. civila. Četnici. Kod Slunja.

  pokolj u Dabru 21. listopada 1991.7 osoba.Kod Vrhovina. Ekshumirani su 4. travnja 1992.

  pokolj u Vrhovinama 22. i 23. studenog 1991. 8 hrv. civila. Četnici. Vrhovine i Dabar.

  prosinac 1991.
  pokolj u Smoljancu 4. prosinca 1991. 7 osoba. Plitvički kraj.

  pokolj u Kukuruzarima 4. prosinca 1991. 3 osobe. 3 hrv. civila.Srp. teroristi. Banija.

  pokolj u Čanku,10. prosinca 1991. Uk. 6 civila.; 7. civil ubijen je 30. travnja 1994. U općini Korenica.

  pokolj u Gornjim Jamama 11. prosinca 1991. 15 hrv. civila Pripadnici postrojbe t.zv. RSK t.zv. “šiltovi”. Gornje Jame, Glina.

  pokolj u Voćinui Humu kod Slatine 12.-14. prosinca 1991. 47 hrv. civila. Voćin i Hum kod Slatine.

  pokolj u Joševici 16. prosinca 1991.21 hrvatski civil . IDG Jose Kovačevića i “Šiltovi”.Joševica na Banovini

  pokolj u Erdutu 26. prosinca 1991. 7 osoba. Žrtve su Hrvati i Mađari.

  pokolj u Jasenicama 30. prosinca 1991. 5 hrv. civila (5 staraca).
  U zadarskom zaleđu.

  pokolj u Lipovači 1. siječnja 1992. 5 osoba Četnici Lipovača

  pokolj kod Gline i Topuskog nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Staze nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava Južno od Sunje.

  pokolj kod Đulovca nepoznat nadnevak n/p o broju žrtav Između Grubišnog Polja i Slatine.

  pokolj kod V. Peratovice nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava Sjeverno od Grubišnog Polja.

  pokolj kod Lađevca 2. siječnja 9 ubijenih civila. SZ od Okučana.

  pokolj u Furjanu 2. siječnja 7 ubijenih civila.

  pokolj kod Vukmanića nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava JI od Karlovca.

  pokolj kod Barilovića nepoznat nadnevak n/p o broju žrtavaJI od Duge Rese, južno od Karlovca.

  pokolj kod Slunja nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Sv. Roka nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Kruševa Zadar nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Bruške nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Ervenika nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Potkonja nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Miljevaca nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Darde nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Erduta nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Dalja nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Ćelija nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Tordinaca nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  pokolj kod Bogdanovaca nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava
  pokolj kod Berka nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava Između Berka i Đeletovaca.

  pokolj kod Lovasa nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava
  pokolj kod Tovarnika [105] nepoznat nadnevak n/p o broju žrtava

  siječanj 1992.
  pokolj u Polju i Lađevačkom selištu. 16.-21. siječnja 1992. 10 osoba.Četnici. 10 hrv. civila. Kod Slunja.

  pokolj u zaseoku Šašićima kod Ervenika (Knin). 18. siječnja 1992. 4 osobe (2 malodobne djece.) Četnici.

  svibanj 1992.
  granatiranje Slavonskog Broda 3. svibnja 1992. 6 osoba. Velikosrpske snage. 6 djece.
  lipanj 1992.
  pokolj u Rodaljicama 14. lipnja 1992. 4 osobe. Pobunjeni Srbi. Kod Benkovca. Unatoč nazočnosti UNPROFOR-a.
  prosinac 1992.
  pokolj u Šopotu kod Benkovca

  4. prosinca 1992. 4 osobe. 4 hrv. civila.četnici Banija
  1993.
  pokolj u Zatonu Obrovačkom26. siječnja 1993.7 osoba 3 pripadnika milicije pobunjenih Srba ubili.7 civila.

  veljača 1993.
  pokolj u Medviđi 9. veljače 1993. 10 osoba pobunjeni Srbi 10 civila.

  pokolj u Dragišićima
  24. veljače 1993. 4 osobe pobunjeni Srbi: paravojne postrojbe i milicija t.zv. RSK zarobljeni hrv. branitelji

  lipnja 1993.

  zločin na plaži Solin 14. lipnja 1993. 5 osoba pobunjeni Srbi 5 ubijenih i 7 teško ranjenih civila
  .rujan 1993.
  pokolj u Kusonjama 8. rujna 1993. 3 osobe civila, 11 ranjenih.
  Od mine, prigodom počasti.

  svibanj 1994.
  pokolj u Vukovju9. veljače 1993.4 civila. Iz Vukovja odvedeni u Batinjsku Rijeku.

  raketiranje Zagreba 2. svibnja 1995.7 mrtvih. Pobunjeni Srbi.
  7 ubijenih civila, 194 ranjenih.

 • Za“ anonimno“ : jebo te Thompson! Sta ti on smeta?? I on je prognan! DI god je US Srpska dosla, tu se on ne cuje! Otkad je pusy u milani i tudji, on ne nastupa nigdi! I zato ne seri! Kako bi bilo da se tebi zabrani pisat po portalim??? Zato Thompson :: Lijepa li si…!

 • Kako svoj postupak gos Čovicu objasniti djeci,majkama,udovicama čiji su članovi obitelji poginuli od srpske ruke,dal vi na to znate odgovor!Pomirenje da al odlikovanje zločinca nikada ne,vrjeme je da se povucete gos.Čovicu!

 • Iz TAKOZVANOG RS protjerano više od 90 posto Hrvata

  U selu Briševo kod Prijedora zvjerski je ubijeno 67 Hrvata tog mjesta. Njih su ubili Srbi 24. i 25. srpnja 1992., što je jedno od najmasovnijih stradanja Hrvata u jednom danu tijekom proteklog rata na području Bosne i Hercegovine.

  U Sjeverozapadnoj Bosni, gdje su Hrvati bili manjinsko stanovništvo, nenaoružano, gdje se nisu vodile borbe i gdje Hrvati nisu bili nikakva prijetnja, srpske snage pogubile su 383 Hrvata; na području općine Banja Luka ubijeno je 34 Hrvata, 5 u Bosanskoj Dubici, 14 u Bosanskoj Gradiški, isto toliko u Prnjavoru, 41 u Sanskom mostu i 13 u Skender Vakufu.

  U Bosanskoj Posavini, JNA i četničke paravojne postrojbe ubile su 458 Hrvata, i to 40 u Bosanskom brodu, 48 u Bosansakom Šamcu, 53 u Brčkom, 78 u Derventi, 33 u Doboju, 24 u općini Gradačac i Pelagićevo, 39 na području općine Modriča, 60 u Odžaku, 83 u Orašju.

  Stradanja Hrvata na Kupresu

  Mostar

  Raketiranje Širokog Briga -stradanje naših nedužnih sugrađana

  Jeste svi dobili amneziju p…a vam materina izdajnička!
  Možemo dalje nastavit i o zločinima islamskih fundamentalista nad Hrvatima,evo bila je obljetnica u Buhinim kućama i nikog od predstavnika vlasti iz reda Hrvatskog naroda!

  Gadite mi se svi iz sabora HNS-a borci za fotelje,saamo ne razumijem s čim su dragovoljci domovinsko obrambenog rata tako ušućeni pa da nema nikakvog bunta!
  Ne treba nam jedinstvo na ovakav način,ovo je gaženje dostojanstva žrtava.njihovih obitelji i naroda u cjelini!

  • Kako računaš da dodik bude koristan za nas bez bošnjaka, pa vrtimo se samo u krug pa di ćemo biti za 10 godina sa ovon politikom

 • Komsicev izbor je osnazijo gosp Covica da on sada radi to sto radi. Danas kaze icu gdje ja hocu , tocno mozes ici ali nemas pravo prestavljanja voda hrvata jer to nepostoji niti je se to ikada biralo. Sreca da Dragan pored sebe ima Titane, Ljubica, Cvitanovica , Primorca, Karamatica , Musu i slicne moze raditi sta zeli jer oni zele da budu uz HNS a nemaju od njih niko izbor za bilo koju poziciju ali vlast slast. Poruka da Del V nije trebao biti tamo to je znak sta Pleniki misli ali interesne svere su cudo. damir rekao sramota odmah ujutru neki odvjetnik prijava mozes misliti i prozivanje postrojbih koje su donjele fotelju Gagi i inim. Sramotan cin i akademice nisi po mom skromnom poznavanju velikih hrvatski zrtvi trebao taj dan biti , mogao si dan ranije ili kasnije sli to je tvoj izbor. Dugo ces ostati na vlasti jer u komunizmu nisu bili ovako ljudi zatucani kao sada od komunisticko liberalne struje koja je najopasnija za svoj narod. Pokoj vjecni svim hrvatskim nevinim zrtvama a i svim nevino ubijenim zrtvama.

 • Slažem se sa Hrvatska Široki Brijeg.
  Da nadovežemo šta su nam radili prije i za vrijeme 2 svj. rata od Šestosiječanjske diktature pa preko atentata na Radiće a o pokoljima nakon završetka rata nad Hrvatima da ne pričamo. Posebno treba naglasiti ubojstva naših mučenika Franjevaca kao i preko 20 tisuća Hrvata iz Hercegovine kad je rat završio.
  Kad sve rezimirao u zadnjih 100 godina za upitati se kako smo uopće opstali pod tolikim srpskim terorom.
  O milijunima godina teške robije u komunističkoj Jugoslaviji da i ne pričamo. Dok su naši roditelji robijali po komunističkim kazamatima ili trubili po bauštelama Europe, ti si druže Čoviću uživao sve privilegije provjerenog komunističkog kadra u Sokolu.
  I sada nakon svega imaš petlje prevariti taj isti napaćeni narod, sjesti na njegovo čelo, pljačkom se obogatit i odvest ga u propast svojim postupcima.
  I to nije dosta te mu se još i rugaš svojim bahatim izjavama nakon svega. E neće to baš tako moći.
  Bog i Hrvati!

 • Sami nemožemo, RH nema muda da stane iza nas, a da bi ostvarili svoje ciljeve moramo imati potporu a potpora nemože biti jednostrana.Potez nije pravedan ali je pametan, to su dvije različite stvari.

 • Jeste li protiv ovakve BiH?
  Je li ovaj pakt Dodik Čović kontra ovakve BiH?
  Pa šta žugate!

  Na koji još način bi vi razbijali?
  Sjetit će nas se na sjednici UNa i reći nije fer situacija pa i iz čista mira nam pomoći?!
  Tako nam je kako je,i šta možemo drugo neka se jave pametniji a ne samo kritizirati urađeno

 • Ja mislim da je on u pravu i da zna šta radi. Mi smo nemoćni, ostavljen i izdani. Nemamo mnogo prostora za djelovanje. Ovo savezništvo je obostrani interes i možda jedini način borbe u ovim NOVIM vremenima koja, su donijela nove stare probleme. Ne treba samo živjeti u prošlosti. By the way u tim ratnim vremenima u nekim područjima su se hrvatski civili spašavali pazeći preko srpskog teritorija. Imamo mi i drugog neprijatelja.

 • Mene ne boli dusa, ja ti nisam dala glas ni tebi ni tvojoj stranci.Davno si pokazao da nemas obraza ni postovanja a da se boris samo za svoju fotelju…sad cekamo kad bude dan HB hoce li Dodik uzvratiti posjet .

 • Mozete vi pisati sto god hocete isto kao i ja sam,njima se bas j.b.!Ali eto malkice sebi olaksamo dusu,iako ovi i ne objave bas svaki kom,moze im se hoce im se,oni su gazde!Bit cu kratak i ovo sto cu napisati,i inace svaki moj kom STOJIM IZA SVAKE SVOJE NAPISANE RIJECI-NE MOZE NAS HRVATE PREDSTAVLJATI COVJEK KOJI JE BIO ORTODOKSNI KOMUNIST!Pravi Hrvat i covjek koji voli Hrvatstvo,vjeru i dragoga Boga NIKAD I NIZASTO NECE TO PRODATI!!!Sad vi palceve dolje ili gore ali je moje OSOBNO misljenje tako!

 • Tako je. Znaš “valja nama preko rijeke..” Od svakog možeš nešto naučiti. Mržnja nikome nije donijela ništa dobro. Tu smo da zajedno živimo, rješavamo su život i probleme. Naši su problemi veoma slični. Tko ovdje ne živi to ne zna. Kad imate dvije opcije onda birate bolju. Duboko vjerujem da je Milorad bolja opcija. Drugi “saveznik” nas je u prošlom ratu prevario, izigrao, u njemu nema vjere ni savezništva nikada više. Mir Vama i pamet u glavu.

  • Bolje nestati nego prisustovati dodjeli ordenka ubicama nase djece.
   Ovo smece se bori za fotelju jer zna kad izgubi fotelju da mu zenica ne gine. Odgovarat ce za sva zla sto je nanio hrvatima. Ovako tipkas jer niko tvoj nije prolio krv zaovo gdje zives. Sram te bilo sve do jednog mrtvog sto ti je dao da dises na krvlju natopljenoj zemlji. Stid te bilo opravdavas neopravdljivo sram te bilo.🤮 ljudi su ginuli nisu biralo vece manje zlo vi ste izabrali zlo udbasa koi krzi sve hrvatsko koi se do juce cirilicom potpisivao. Sto je dobra ucinio osim sto je mladez raselio i tok radobolje promjenio da kleptomanstvo prosiri. Sram te bilo krvi pravedne prolivene za ovu zemlju. 🤮

 • Nisam od onih koji pišu po portalima ali stvarno je ova politika doživila dno ,od ovih zapošljavanja po javnim poduzećima ,nepoštivanja branitelja (bar ovih koji nisu uzeli te skrbi i lažni invalidi).
  Stalno se nameću neke revizije ,zašto ih se plašiti ako si invalid,ranjen itd. daj da se to završi
  daj objaviti imena doktora koji su lažno pravili nalaze,
  pa nam sada obavljaju neke političke funkcije jer u lažnim nalazima se više ne mogu naći u stvarnom pregledu .
  Djeca nam završavaju škole i ne mogu dobiti posao od ovih kupljeni diploma sa privatnih fakulteta,molim Vas samo pogledajte ko predaje na tim fakultetima
  Hrvatski narode daj se probudi što spavaš zimski san na sve ovo što nam se dešava u ime nas i naše djece
  neda mi se pisati na sve mi se gadi

 • Ne vjerujem da je ovo mišljenje hrvatskog puka. Bez obzira na sve. Zar će vječno ostati mržnja? Zar nema opraštanja? Zar nema inteligencije? Zar i Bošnjaci nisu činili i danas čine toliko toga lošeg i pogubnog za budućnost hrvatskog naroda u BiH? Oprostiti i jednima i drugima i sebi! Ne možemo se izboriti sami. A ne smijemo se dijeliti i onako smo maliobrojni. Sve je usmjereno na to da nas se razjdini.

 • Stvarno ne mogu razumjeti ljude koji iza svakog argumenta ili postupka s kojim se ne slazu vide nekakvu UDBU. Cini mi se da je to ubjedjenje posebno izrazeno kod dijasporaca i Hercegovaca koji zive u Hrvatskoj ali imaju kuce, vikendice, familije, itd, u Hercegovini. Pa, ako je ta njihova UDBA toliko mocna danas, skoro 30 godina nakon raspada drzave cijim je dijelom bila, zasto je onda dozvolila da joj se drzava raspadne?
  Optuzbe Dragana Covica da je udbas, da se potpisuje cirilicom, da ide u Beograd na nekakve sastanke sa starim udbasima, itd, su ustvari usmjerene protiv njegovih biraca u BiH, i posebno u Hercegovini i ustvari je pokusaj da se odlucuje u njihovo ime, jer oni, eto, ne znaju sta rade i ucjenjeni su time sto rade u drzavnoj sluzbi ili ocekuju da im se djeca zaposle tamo. Nosioci ovih optuzbi su, kao sto rekoh, dijasporci i Hercegovci u Zagrebu koji, kao, na taj nacin, brinu o rodnom kraju.
  Ma, mozda i stvarno i iskreno brinu, ali nije to nacin. Pa, nisu Hrvati u Hercegovini ludi pa da ne znaju sta je bolje za njih nego o njima moraju brinuti dijasporci. Da se razumijemo, nisam protiv da se dijaspora izjasnjava po svim pitanjima, bez izuzetka, ali ne smije se dijaspora stavljati u poziciju sveznajuceg u odnosu na one koji im cuvaju kuce i vikendice po Hercegovini.
  Na kraju, Dragana Covica treba kritikovati, propitivati, ukljucujuci i odluku da ode u BL, kao i njegovu cjelokupnu politiku priblizavanja prema Srbima, ali ne optuzbama da je udbas i slicno.

  • Ili ti je starom dao laznu mirovinu. Udnas je bio udba ga skolovala udbas je ostao sto se vidjelo iz njegovih djela cirilicom se krme potpisivalo. A danas vidimo samo po srbiji oblice. Jeb…a ti on sjeme i pleme vodi ga kuci mami smradu uhljebarski.

 • Crkveni oci, zašto šutite. Jel Vas baš sve potkupio narodnim parama koje je napljačka.
  Jel šutnja i kukavičluk Vaše poslanje, jel grijeh što ste oportunisti, jel se trebate ispovjedit, šta možete narodu reć u ovim važnim momentima?
  Recite nešto!!!!

 • Covicu ako si i napravio glupost, ponizio svoj narod, prognane iz tog entiteta,osramotio branitelje, invalide, poginule, njihovu rodninu…Ooklopi se usima, ispricaj se tim ljudima. Ali ne on i dalje prosipa svoju demagogiju i glupira sr. Je li mislis da je hrvatski narod toliko glup, zatucan. Poslusnici tvoji ti klimaju, sve potvrduju, ne sto radis nesto dobro i pametno nego sto su ti uhljebi nesposobni i sto samo mogu zivjeti iz tebe Dragane i partiju kao u komunizmu. Sramite se…

 • Ovom narodu što sjedi na tipkovnicama i ništa drugo ne radi, jer isti su komentari od istih osoba, naši fratri mogu samo reći da su ovce, jalni, jadni. Sorry fratri to sigurno neće reći jer na ispovijedi , ako se ispravno ispovijedamo, vide kakav smo jadan narod odnosno da smo ovce koje nemaju cilja samo nas zloba izjeda. Šta mislite da malo mućnete svojom glavicom i razmislite, je li Komšići, Zubaci,Mesići, Josipovići , ostale naše jude i bagra iz Sarajeva možda zaslužna što čović mora preko dodika tražiti naša prava. Najviše me ljuti Hrvatska za koju su naši krvarili, spašavali ih , čuvali njihove granice, a oni iako znaju zašto ovo Čović radi, provocira, oni opet samo misle šta će međunarodna zajednica reći. Zato Čoviću neka te Bog čuva od ovih što bi nas prodali, neki su u duši Jugosloveni, neki iz oporbe skupljaju ljigave poene ko i lijani, a nekima je šuplja glava.

  • ne kakaj plaćeniče. Od Čovića i njegove ekipe u vrhu su gori samo oni koji su dobili zadatak da ovaj postupak pokušaju opravdat. Srami se, za šaku judinih škuda izdaješ korijenje svoje. NEMA OPRAVDANJA, NEMA!

 • Ovome iznad što spominje plaćenike. ČIJI SI TI PLAĆENIK. Radim u privatnoj firmi i Bogu hvala drago bi mi bilo da svi rade i da su svi sretni. Ako te čović ili netko drugi ne zaposli u državnu firmu, pa zar možemo svi u državne firme. Ja bi se pojela od nerada. Svima želim rad i blagostanje i što više radiš sretniji si čovjek.

 • ja nisam glasovala za njega i mislim da sa ponosom mogu reći da sam hrvat a ovi viroxuzi neka se sjete za koju godinu jesu li što kažu stari ljudi isani ili nešto drugo

 • Od čega žive ovolike kladionice, restorani, prodavači mobitela, pa nam male plaće. Neka oproste koji imaju stvarno male plaće ali mnogi trećinu ostave u kladionici, trećinu u gostionici….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.