Čović i Bevanda na obilježavanju Dana Republike Srpske

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, posjetio je u srijedu Banju Luku kako bi nazočio svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske.

N1 javlja da su u dvoranu Borik, gdje će akademija biti održana, pristigli uzvanici, među kojima su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, entitetska predsjednica Željka Cvijanović, kao i režiser Emir Kusturica.

Uz Dragana Čovića, prijemu je nazočio i njegov stranački kolega i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda.

(www.jabuka.tv)


75 komentara

 • Sramotno, sramotno!!!!! Svu moju porodicu užu i širu su protjerali i pobili u Kotor Varošu, spalili nam imanja u Derventi, prijetili mojim daljnim se ne vrate u Bosansku Kostajnicu. Sram i stid da ga bude svih pobijenih i protjeranih Hrvata u Bosanskoj Krajini i Posavini. FUJ

  • Isto tako i moju obitelj, ali u Kaknju, pobise , protjerase, pa se nitko nije jogunio kada je pravio teferice na 25.11. Ili nesretni 1.3.
   A od muslimana nevjernika u bih izginu i bi protjerano vise hrvata neg od srba.
   I nikom nista, jos treba opet zaatave vezati i umisljati kako nam je bih domovina

  • Ja mislim da ovu lakrdiju nije potrebno komentirati… 🙈 Žikina Dinastija, neki dan ona dvojica (ko na ime Fratri) pjevaju ko na Zvijezdama Granda, sad ovi slave dan kada su poraženi… Nem smisla, Bože baci ciglu i budi precizan

  • Dobrosusjedske odnose treba njegovati.Ne mozemo citav zivot zivjeti u mrznji.U nasoj vjeri je oprost.Zao mi je zbog vase porodice.Ali sta mozemo promjenuti.

  • Ajde ne seri. Ne podnosim Čovića, ali treba se ovdje odazvati ako želite suživot.
   Svi ste protiv ovih onih a kidate vene na Samardžića, brenu, cecu, lukasa, dinu merlina, Halida Bešlića , Emir Hadžihafizbegović redovan gost na tehničkom pregledu na obilaznici… Nabrojani su svi do jednog pozivali na boj protiv hrvatskog naroda.
   Tako da ne serete

 • Na području Republike Srpske prije rata 1991. godine bilo je 152.856 katolika Hrvata, a prema podacima od 31.12. 2014. taj broj smanjio se na 9 355, što znači da u odnosu na 1991. godinu na području Republike Srpske nedostaje 93,87% katolika Hrvata. Stidi se Dragane Čoviću. Stidi se!

 • E JADNI, NAJJADNIJI NARODE, MOJ NARODE HRVATSKI!
  ŠTA SI DOČEKA I NA ŠTA SI SPAO, ZAR JE OVAKO LAKO I JEDNOSTAVNO PLJUNUTI NA PROTJERANU POSAVINU, ZAR JE LAKO PLJUNUTI NA TOLIKA ROBIJANJA U SRPSKIM LOGORIMA, ZAR JE LAKO PLJUNUTI PO TOLIKIM ZLOSTAVLJANIM I SILOVANIM HRVATICAMA, ZAR JE LAKO PLJUNUTI NA TOLIKO IZGUBLJENIH UDOVA I UNIŠTENE ŽIVOTE TISUĆA MLADIH LJUDI, ZAR JE LAKO PLJUNUTI NA TOLIKO GROBOVA MLADIH NEVINO STRADALIH HRVATA, I NA KRAJU ZAR JE LAKO PLJUNUTI NA CIJELU POVIJEST HRVATSKOG NARODA.
  NIJE LAKO, ALI KOME NIJE LAKO? SAMO NORMALNIM I POŠTENIM LJUDIMA, A OVIMA KOJI IDU NA OVAKVA DOGAĐANJA NIJE SVETO NIŠTA, I NEBI BIO PROBLEM DA TI ISTI NISU TZV. ČELNICI HRVATA U BIH I “NAJVEĆI ” HRVATI KAKVIMA SE PREDSTAVLJAJU SAMI.
  JEL SE STIDITE VI KOJI IH GLASNO PODRŽAVATE, JEL SE STIDITE VI ČELNICI CRKVE, JEL TEBE SRAMOTA VLASTI U HRVATSKOJ, DI STE VI ČIJI SU SINOVI PALI BOREĆ SE ZA HRVATSKU STVAR, A VAS OSTAVILI U VJEČNOJ TUZI???
  JESMO LI STVARNO SVI OD REDA ” KURVINI SINOVI ” ? JEL SE CRVENIMO PRED OGLEDALOM ILI SMO ZABORAVILI KAKO IZGLEDA ZACRVENIT SE I ZASTIDIT SE.
  BOJIM SE DA SMO PALI NA NAJNIŽE GRANE LJUDSKOG MORALA I PONOSA.
  JA ODLAZIM I NEĆU SE VRAĆAT DA OVO NE GLEDAM, SRAMOTA ME ŠTO SAM HRVAT.

  • Jedini saveznik Hrvata iz bih je Republika Srpska a ne sluganska Hrvatska. Kao dokaz koristim 2010 godinu kada su drugi put nametnuli platformu, sluganski Zagreb je ponizno sutio dok je Dodik otvoreno stao na nasu stranu. Prije bilo kakvog lupanja istrazite i pratite politiku na dnevnoj bazi. Da nam nema RS-a vec davno bi bili nacionalna manjina, gradjani drugog reda !!! Uostalom jel ti srbin ikada politički naštetio od 2000 tih pa do danas? Što se tiče posavine davno je ista prodana za cijelu RSK i vraćanje racuna je nemoguce…

   • Donekle se slažem s vama, ali Srbi “pomažu” nama radi sebe, a ne zbog nas! Mi smo ionako naivci, tj drug Dragan, koji se okreće kako vitar puše. Jedne godine slavi dan republike 25.11., druge godine dan republike Srpske. Sve može biti, ali vjerodostojnoti i obraza nema!

   • Da ti nema rs a nebi ti caca dobivao laznu ratnu mirovinu tako reci izrode. Nece vam dugo to jos trajat kljuse jedno.

 • Ušljo jadni, bijedniče smiješni i žalosni! Jadniji od tebe su samo ove ultra kradezenjare i uhljebi koji te podržavaju i biraju, PU!

 • Evo vam ga Hrvatska braćo, podržite ga opet pa nek vam ga Tadije do balčaka.
  Pošteno vam je da vam radi ovo kad ne mislite svojom glavom.

 • Udbas mrzi ovaj slovo h a hrvate ne moze da vidi. Sotona moze molot samo da covika gurne u pakao. Vi se borite skacete na komsica. Nece vam komsic nista jer cete ga se pazit i cuvat. Ovaj vam je djecu raselio a vi placete za njim. Locirat uhitit za veleizdaju osudit i vratit tok Radobolje u prvobitno stanje, od prije nego sto je opljackao i izdao svoj narod pa od opljackanog megalomansko zdanje gradio.

 • Neka vas UDB – asi handre i djecu vam raseljavaju a vi placite za njima i birajte ih do istrevljenja.

 • Jebem ti sve u 9 kolina, majmune nepismeni. Ti i tvoja politika i savez sa Srbima.
  Pogledaj povijest zadnjih 100 godina pa ćeš nešto naučit

 • Lijepo čovijek napisa malo prije..pljunuo je poginulim i osakaćenim i svim živim braniteljima i njihovim obiteljima u lice ..i svim Hrvatima..JADO JADNI YUGOSLOVENSKi..IZDAJNIČE HRVATSKOG NARODA..GOVNO HDZ-ovsko..ovo je samo još jedan dokaz da je većina iz te stranke bivši komunjare i udbaši..čast izuzetcima i par pravih domoljuba ali oni su na margini i ne mogu do riječi..serem ti se na obraz govno UDBŠKO YUGOSLOVENSKO..FUJ..

 • Ovo je dno- dna… Politika je jedno ali ovo ponizenje hrvatima nije trebalo… Iz RS- ke su protjetani i pobijeni hrvati i mjesto za hrv. legitimne prestavnike zamo nije trebalo biti… Neka Dragan pozove Dodika ma obiljezavanje Oluje u RH- ku. To je isto za srbe kao i ovo danas za hrvate. Dragane srami se…

 • Nista treba Draganu javiti kad je proslava Sedme Muslimanske brigade u Zenici, kod Serifa Patkovica mozda mu je i to za proslave. I ovi su hrvate progonili i ubijali kao ovi u RS- oj. Covjek ne moze vjerovati sto su nasi politicari,, jude,, ljigavi spremni uraditi za svoju guzicu i opstanak i vlasti…

 • Jesam li ja 90-ih za ovo Iša u rat, jesu li mi prijatelji poginuli za ovo?
  Ko to ima pravo ponižavati nas ovako? Jedan presvučeni komunist, lopov i Jugoslaven.
  Ovo je najveća uvreda i šamar svima nama koji smo se borili protiv velikosrpske agresije.
  Mislim i sada da smo tada pogriješili, jer je ovu marvu komunističku trebalo iza brave stavit tada, ovako su nas sjebali, opljačkali, prevarili i sad na kraju nas otjeraše van iz zemlje za koju smo ratovali.
  I na kraju još nam se rugaju ovako. Stvarno za upitati se: šta smo mi sebi dopustili?

 • Citam, gledam i cudim se. Pa zar je moguce da je netko ovoliko glup,bezobrazan i da sebi ovo dozvoli. Slaviti nesto gdje je narod koji on prestavlja etnicki prognan i poubijan u toj RS- koj…Ali Dragan i ovaj jazavac Bevanda su se ovako ponasali i 91-92 god. Nisu bili uz svoj narod nego su bili na strani JNA- je. Ali sada kao prestavljaju hrvate i slave dan kada je njihov narod dozivio progon…Pa nemogu da vjerujem…Sjetimo se kako Dodik komentira proslavu Oluje… Boze moj..!!!!Tko nas vodi i prestavlja… Cudimo se mi necemu…Srbi mogu slaviti sto hoce ali mjesta danas tu za hrvatske prestavnike nije trebalo biti… Fuj, fuj…!!!

 • Cvijanovićka odlikuje Slavka Lisicu, osuđenog u RH za ratni zločin a Dragan Čović to ide pozdraviti. Ko je lud ovdje? Kome se on to ruga i za koga radi? Ruga se nama koji smo se borili tada protiv najvećeg zla Europe. Sram te i stid bilo, govno pokvareno.

 • Politika je qurva. Ja bih se prije ubio nego glasao za Čovića ali razumijem zašto ovo radi. Ovo je usluga za uslugu. Kako mislite da će sutra Dodik podržati Hrvate u domu naroda i parlamentu ako Čović ne učini nešto za njega. A što se tiče Hrvata Dervente, Posavine i RS-a njih je Tuđman, zajedno sa sudbinom svih Hrvata u BiH prodao ’95 u zamjenu za samostslnost Hrvatske., još dok su Čović i Dodik bili “u Parrizanima”. To je priča bez povratka ma koliko boljelo. Sada treba odabrati manje od dva zla, a to su svakako Srbi, ako želimo opstati i BiH ovako prodani od strane sužanjske politike naše braće u Hrvatskoj.

 • Politika je kurva, ma kurvetina…i svi koji se njome bave imaju kurvanjskog u sebi…eto…ko neće nek kopa i mirno spava…

 • I što sad nakon ovolikih komentara? Mrtvo slovo na papiru…psi laju, karavane prolaze…i još koja od mnogih izreka koje opisuju čovjeka koji samo priča, a ništa ne poduzima. Izađite na ulice, ako ste nezadovoljni, kanite se portala i pametovanja po nijma. Samo pokazujete kolike ste p.iz.de. Barem šutite i trpite, kad miste spremni boriti se za dom i za narod svoj.

 • Mi da smo narod a ne podrepine onda bi sutra pred uredom dotičnog osvanule tisuće ljudi natjeralo istog na ostavku i prepustilo institucijama da odrade svoj posao samo zamislite Dodića u prvim redovima kod proslave oluje nebi se trebao vraćati u rs

 • Vi što pišete da su vam Srbi braća lupite glavom u zid. Pa sva zla nama zadnjih 100 godina su napravili. Dotrčali su Srbiju u trbuh Zagrebu. Mućnite glavom aj komunist Čović se sad otkriva. Vidi se za koga radi stalno. Jadni ti smo i žalosni

 • Ovo je isto kad bi za vrime Jugoslavije npr. Provincijal iz Mostara Iša slaviti pobjedu druge dalmatinske brigade koja je napravila pokolj nad narodom i franjevcima u Hercegovini. Da se to desilo ne znam kako bi narod reagira na tog Provincijala. Zato ja pitam: kakav je to vođa Hrvata koji ide slaviti nešto što je nastalo na suzama hrvatskog naroda i krvi najboljih hrvatskih sinova.
  Nek me neko uvjeri da je ovo u redu ja ću sam u ludnicu otić

 • Sto nasi Fratri sa ovim izdaicama na svakom domjenku bance i nagovaraju puk da za njih glasa. Sad dignite glas stanite uz narod jer od naroda ste stoljecima prezivjeli ovi su vam trenutna i prolazna zadovoljstina.

 • Koliko god to zvučilo čudno, ali savezništvo sa Srbima je mnogo zdravija i prirodnija varijanta za Hrvate u BiH. Ipak je Križ Krst i Krst Križ. Naravno, ko je propatijo od srpske puške teško prašta, ali politika i opće ponašanje Balija će nas svakako uništiti ako budemo sljediti njihovu viziju. Draže su mi tri srpske republike nego jedna islamska. Dragi moji Hercegovci, iako nam naši stari i dan danas veličaju Pavelića, mi nemoramo. Nema tog bratstva sa Muslimanima, pogotovo ne danas. U ostalom, ako tražimo od Srba da pripate NDH, onda i mi moramo da pripatimo svoju sudbinu na prostoru današnje RS. Dosta je krvi proliveno na sve strane. Da se nikad ne ponovi, Bog dao dragi. Moramo objektivno gledat sadašnjost i budućnost. I meni se ta budućnost čini sjajnija uz dva Božić nego uz Bajram. Čović je inače govno od čovika ali u tom pogledu pametno postupa.

  • Mislim da ti imaš problem u glavi g.ovno jedno fašističko, zbog toga vas treba ekonomski uništiti! Stradali ste od srba puno više nego od bošnjaka ali tinpričaš priču o krstu đavo te odnio!

 • Nema druge treba nasu djecu vratit iz tudjine. A jedini nacin je fukaru sacekat i popricat sa njime uz udbasku mu i partijsku iskaznicu koju i dan danas uokvirenu cuva. Potati ga zasto to cini napacenom narodu koi bi ginuo za njega. Kojeg je opljackao kakva je mrznja u njemu sto to radi.? Sve ga pitat i tok radobolje u prvobitnonstanje vratit nakon razgovora a njemu neka sud pravedno presudi. Ali pravedno

 • Vitez: Danas obilježavanje 25. obljetnice zločina u Buhinim Kućama
  Treba prisustovat odlikovanju tih sto su to pocinili. Udba je bila zlo za hrvate tebe je udba skolovala i do smrti ces joj vjeran biti isto kao krmak mesic. A hrvatici stoka sitnog zuba vas bira jer obecavate lagodan zivot bez puno rada i udarate se u prsa da ste vi spas za sve nevolje. Tako im i treba sa materom cu prekinut sve kontakte ako saznam da je glasala za ovog zlocinca. A neka samo cujem Fratra pred izbore da rekne nesto za koga da se glasa pisat ce novine o nama oboici.

 • Analizirajući sve komentare može se uočiti da je ogromna većina ljudi ogorčena ovim postupkom
  čovjeka koji vodi sranku HDZ-e!
  On trenutno nema nikakvu funkciju na državnom nivou,a i to je odraz njegove politike a ne uspješnosti muslimana (mislim na slučaj Komšić)!
  Zato tvrdim da se ljudi ni ne trebaju uzrujavati zbog idiotarija koje rade prosrpski igrači koji vode HDZ-e! Njihov jedini ideal je novac.
  Dragan Čović nije ni 5 posto hrvatskog naroda,prisustvo danu takozvane RS je njegova osobna gesta,koja je iz realnog pogleda apsurd i sramota!
  E problem je u samom narodu hrvatskom koji poradi dobre plaće u elektroprivredi i HT – eronetu prešućuje i prešućivanjem odobrava ovakve idiotarije! Nakon izjave Kreše Beljaka sad imamo i čin Čovića…Politka na mala vrata gura savez sa srpskim zločincima u neku novu balkansku uniju!
  Hrvatsko vodstvo je trebalo jučer ići na križni put iz Mostara do Buhinih kuća a ne sjediti u Banja Luci.Ritualna ubojstva Hrvata od muslimana za to nemamo nikakav pritisak na muslimane,niti imamo pritisak na progon i masekrae nad Hrvatima diljem posavine i Kotor Varoša,koji je da spomenem imao i HVO organiziran i bio spreman i borio se…
  Ponovit ću vama koji zaborvljate,Hrvatski čovjek nije napao Čačak ni Užice,a srpski zločinac je Karlovac i Derventu i Mostar.Zašto u Prijedoru nema niti jednog Hrvata,niti će biti zato jer su istrijebljeni,nema se tamo tko vratiti..
  GROBOVI TI NIKAD OPROSTITI NEĆE
  Potezi od danas su katastrofalni za sutra!

  Hadezovci evo sad imate riječ,osporite ove činjenice,i još da napomenem ovom iz Posušja,okani se kršćanstva i politke jedno s drugim ne ide,pa tako da se zna da Srbin nikad ne može biti brat Hrvatu,pa čak ni po križu!
  Njihov Irinej opet spominje svete srpske zemlje,a ja sam čovjek grešan i neću mu oprostiti to,iako sam i sam kršćanin,zašto bih ja svojim oprostom zbližio te ljude pa da moje dijete ili unuk u budućnosti bude žrtva sprskih težnji,jer po povijesnom Hrvat je uvijek nastradao kad je sa srbinom.!

 • Pozivati se na odluku Ustavnog suda BiH kada su u pitanju izborna pravila, a svojom nazočnošću banjalučkom skupu faktički ismijava odluku Ustavnog suda BiH kojom je obilježavanje devetog januara kao dana Republike Srpske okarakterizirano neustavnim, između ostalog, i kao štetno po prava hrvatskog naroda u BiH. Čović mora postati persona non grata u općinama gdje smo većina! Izdajnike hrvatskog naroda jasno moramo žigosati.

 • Čudi me da slobu nije poveo i golmanovu sestru pa da skupa slave bio je manji od makova zrna devedeseti a sad faca mercedesi ljubavnice stanovi

 • Mora tako raditi da bih ostao u onoj VILI sto su mu je napravili u Mostaru . Pljackajuci i kako ga nije sram onako nesto sebi da napravi a jadni ljudi nemaju sta da jedu.. sravota i griota

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.