HDZ 1990 okuplja oporbeni blok HDZ-u na sljedećim izborima

HDZ 1990 počeo je pregovore s drugim političkim strankama poput Posavske stranke, HSP-a, HKDU-HRAST te drugih nezavisnih stranaka s ciljem postizanja dogovora o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 2018. godine.

Ovu informaciju potvrdila je članica Predsjedništva HDZ-a 1990 i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Diana Zelenika.

“Ne samo da postoji ideja, već su i potpisani neki dogovori vezani za predstojeće izbore”, rekla je Zelenika.

Ona je pojasnila da je Hrvatski narodni sabor (HNS) nastao kao krovna nacionalna institucija, ali da se vremenom pretvorio u instituciju u kojoj vlada jednoumlje s jednim ciljem, a to je da se uguši pluralizam kod Hrvata i svi oni koji ne razmišljaju kao HDZ.

“Naša percepcija je nešto sasvim drugo. Mi imamo empatiju i prema Hrvatima koji su porijeklom iz drugih krajeva BiH, a ne samo iz zapadne Hercegovine. Uspostavljanje jednog ovakvog bloka je nešto što je sigurno potrebno BiH”, kazala je Zelenika.

O formiranju zajedničkog bloka vrše se pregovori između HDZ-a 1990, Posavske stranke, HSP-a, HKDU-HRAST te drugih nezavisnih stranaka, prenosi Dnevnik.ba

“Pregovori su u tijeku. Što se tiče kapaciteta stranaka, on je sigurno veći od kapaciteta stranaka koje su u HNS-u okupljene oko HDZ-a. Samo je percepcija da su oni brojni i da predstavljaju hrvatsko biće, a u stvarnosti je riječ o interesno vezanim stranaka koje podliježu stranačkom jednoumlju“, rekla je Zelenika.

Na pitanje o izlasku HDZ-a 1990 iz HNS-a, Zelenika je odgovorila da pojedini članovi stranke to odavno zahtijevaju zbog jednoumlja u HNS-u. Kako kaže, zvaničnu odluku o tome donijet će Glavni odbor HDZ-a 1990.

“Ja sigurno mogu reći da mi nećemo ići na izbore u sklopu HNS-a, kao što nismo to radili ni 2014. godine. Izlazak na zajedničkim listama značio bi uništenje za sve one koji imaju manje brojnu infrastrukturu”, zaključila je Zelenika.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Ma bravo! Vi ste iz interesa osobnih i nastali. Hrpa onih koji nisu dobili fotelje u HDZu pa napravili stranku i gdje ste sad? Čak ste i ime ostavili samo dodali to 90,😂😂Vođa i osnivač vam u HDZu sad. I po ovom izbornom zakonu koji Hrvati ne mogu sami promijeniti vama je OK i iz interesa narodu da glasa za vas? Bravo kreteni

  • Stoko pohlepna,sve bi dali i prodali za osobni interes i vi i ovi u vlasti…Ista govna svi do jednog….Jadan ti je ovaj hrvatski narod sa vama…Dok vas sviju namirimo,dok se vi na krade te nas će nestati,nešto silom, nešto milom…

  • Nacional tvrdi: Plan Bakira Izetbegovića za kompromitaciju Hrvata neometano ide!!
    Povežite taj naslov i ovaj na jabuci, ostatak vam je jasan !!! Hdz 1990 bi davno završio na smetlištu da mu nije glasova muslimana!!

  • Zasto ovaj portal ne objavi clanke nacionala i zadnji sa dnevno ba o razotrkicanju plana kako djeluje tzv vodja većinskoga naroda. Doslovce objavite sve i plus dodajte one članke iz vecernjaka vukadin interview….sve ce vam biti jasno…i da ne branim tu stranki bez brojeva ali ipak se treba nadodati da je zelenika prvo dobila stan i jedni 150 tisuca bas od te stranke a predcjednik stranke sa brojecima je dobio pravo izbor ministarstva i pocecu svotu para da zavara upravo ovoga tzv vodju većinskoga naroda samo ne znam je li sve to potrebno……

  • Doktorice liječi ljude zasto smo te i skolali ako nes tute u Mostaru ajde vamo knami u Dojčland ima bolešcurina kolko oces mani se budalastina.poz.iz Minken Za dom spremni kuci poci za Božic.

Komentiraj: