HDZ 1990 i HNP oformili koaliciju

Koalicijski sporazum između HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) potpisan je u petak u Tomislavgradu.

Sporazum su potpisali Mladen Šarić, predsjednik OO HDZ 1990 Tomislavgrad i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, te Ivan Buntić, predsjednik OO HNP Tomislavgrad i aktualni načelnik općine Tomislavgrad.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i ostali dužnosnici ovih stranaka, na čelu s Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom HDZ-a 1990 i Ivanom Vukadinom, predsjednikom HNP-a.

Nakon potpisivanja sporazuma priopćeno je kako ove dvije stranke pokazuju da je moguće napraviti funkcionalnu vlast u županiji bez HDZ-a BiH. 

Kako javljaju mediji, sljedeći tjedan planirano je potpisivanje sporazuma u Livnu, gdje će zajednički kandidat biti Mate Vukadin, a ovoj koaliciji podršku je najavilo i nekoliko opozicijskih stranaka u BiH.

SDS-u odbijena prijava za sudjelovanje na lokalnim izborima

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)

16 komentara

  • U nas stranaka koda nas ima 5 milijuna a ne ovo šaka nas što je ostalo. Nije se čudit jer je lakše osnovati stranku nego tvrtku.

  • Kažu da će i u Posušju biti velikih iznenađenja za ove izbore…
    Potrčko se za 4 godine nije uspio postaviti kao lider…i dalje frflja mrmlja kad priča
    😅

  • Do izbora mogu kako hoce ali poslje izbora kako Dragan kaze. Jedne kupi, druge pocasti, trece zatvori i one male potjera… Samo steta nema Boze Ljubica klempe. On je simbol zajedništva kod hrvata. I svaki puta prevagne funkcija i osobna korist…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.