Biden: Izrael je ponudio primirje Hamasu

Predsjednik SAD-a Joe Biden u obraćanju u petak navečer potvrdio je kako je Izrael ponudio primirje Hamasu.

Biden je istaknuo napore SAD-a za trajni kraj rata i predstavio je izraelski prijedlog za prekid vatre koji uključuje tri faze.

One bi uključivale potpuni i trajni prekid vatre, povlačenje izraelskih snaga iz svih naseljenih područja Gaze, oslobađanje talaca (žena, starijih osoba, ranjenih) u zamjenu za stotine palestinskih zatvorenika, povratak palestinskih civila kućama…

Biden je pozvao izraelsko vodstvo da podrži prijedlog unatoč pritiscima, te naglasio kako će SAD pomoći u obnovi Gaze, ali bez mogućnosti da se Hamas ponovno naoruža.

Zaključio je da je ovo presudan trenutak za mir i pozvao Hamas da prihvati dogovor, kao i “kraj patnje”, poručivši: Vrijeme je da ovaj rat završi, i da započne novi dan.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Starac jedva izgovara riječi, a rečenice zvuče kao kod osobe na samrti. U što se Amerika pretvorila, ne mogu vjerovati?

  • Boze moj sta nam rade ovi masoni, zle sile. Kao Bajden nama nesto kaze, donjeo on neku odluku itd. Pa covjek nezna kako se zove i kad je rođen. Imena roditelja ne zna ima vec 2-3 god, ne zna kud je posao vazda ga skreću i usmjeravaju. I on kao treba donjeti odluku hoce li NATO reagirati, kada i hoce li koristiti Nuklearne rakete itd. Ljudi moji pa ovi zlikovci se sprdaju sa nasim umovima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.