Hamdija Abdić oslobođen optužbe za ubojstvo generala Vlade Šantića

Županijski sud u Bihaću u ponedjeljak je izrekao presudu u predmetu Vlado Šantić, kojom je oslobodio optužbe ratnog zapovjednika Hamdiju Abdića, kao i ostale.

General HVO-a regije Bihać, nestao je u noći s 8. na 9. ožujka 1995. godine.

Na završnoj riječi prije nekoliko dana obrana optuženih među kojima je Hamdija Abdić zvani Tigar, zatražila je odbacivanje optužbi i donošenje oslobađajuće presude zbog manjkavosti optužnice, nedostatka dokaza i zastarjelosti postupka.

Abdićev odvjetnik, Alen Nakić, rekao je medijima kako su optužbe odbijene u cijelosti.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije, kao supočinitelji ubojstva generala Vlade Šantića, optuženi su i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Ružnić, Indijan Alibegović i Enver Keranović.

Oni su, kako se navodi, 8. na 9. ožujka 1995. godine iz prostorija HVO-a odveli Šantića u hotel ”Sedra” u Cazinu, gdje je zadobio vidne ozljede na glavi. Zatim je Šantić automobilom Mercedes-Benz odveden do prostorija u kojima je bila smještena Vojna policija 502. viteške brdske brigade.

Sljedećeg dana je odveden izvan zgrade u nepoznatom pravcu, a uslijed zadobivenih ozljeda podlegao je i njegovi posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni, stoji u optužnici.

(www.jabuka.tv)

1 komentar