Hahn u Prištini: Želi privoliti kosovske vlasti da odustanu od carina za BiH i Srbiju

Europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn razgovarat će u ponedjaljak u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potom odlazi u Prištinu na sastanak sa predstavnicima kosovskih vlasti.

Hahn će ponoviti stajalište EU kojim se poziva na povlačenje stopostotnih carina na robu uvezenu iz Srbije i BiH na Kosovo.

Prema neslužbenim informacijama, Hahn i Vučić trebali bi razgovarati o europskim integracijama i problemima u odnosima Beograda i Prištine poslije uvođenja carina od 100 posto na robu iz Srbije i BiH, prenosi Srna.

Vučić bi se poslije sastanka trebao obratiti javnosti, javili su beogradski mediji.

Iz Europske komisije najavljeno je da će Hahn tijekom posjete Prištini pozvati vlasti da povuku odluku o uvođenju carina od 100 posto na robu iz Srbije i BiH.

Europski povjerenik će ponoviti stav EU u kojem se poziva na povlačenje ove odluke i naglašava potreba za poboljšanjem dobrosusjedskih odnosa i suradnje u regiji, navodi se u priopćenju.

Hahn će se tijekom posjete Prištini sastati s predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem, predsjednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, premijerom Ramushom Haradinajem, te predstavnicima opozicije.

Zastupnici Srpske liste od jučer se nalaze u zgradi parlamenta u Prištini, gdje čekaju sastanak s Hahnom.

Zastupnici žele upoznati Hahna o situaciji na Kosovu i potencijalnoj humanitarnoj krizi s kojom će se suočiti srpski narod zbog uvođenja stopostotni carina na robu iz Srbije i BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.