Hahn posjetio Predsjedništvo BiH: Treba nastaviti na reformskim procesima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su komesara za Europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, te su izrazili zadovoljstvo intenzitetom posjeta na visokoj razini sa službenicima Europske unije, što svjedoči posvećenosti europskoj perspektivi BiH.

Hahn je pozdravio odobrenje Predsjedništva BiH za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

On je potaknuo članove Predsjedništva BiH da nastave surađivati i predano raditi na provođenju ranije usaglašenih reformskih procesa.

Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji, s naglaskom na formiranje vlasti na svim razinama u BiH, koja bi dala dodatni poticaj europskom putu zemlje.

Tema sastanka je bila i dostava Mišljenja Europske komisije o spremnosti BiH za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Iskazana je opredijeljenost i posvećenost ispunjenju uvjeta za formiranje Mišljenja u tijeku ovog mandata Europske komisije.

Preporuke iz Avisa će biti mapa puta za reformske procese iz svih oblasti značajnih za ukupan napredak i razvoj zemlje. U tom kontekstu, članovi Predsjedništva BiH su istaknuli opredijeljenost za nastavak socio-ekonomskih reformi, intenziviranje borbe protiv korupcije i stvaranje povoljnih uvjeta za investicije i otvaranje novih radnih mjesta, kazao je Hahn a navodi se u priopćenju.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali nadu da će, po dostavljenom Mišljenju Europske komisije, zemlje članice Europske unije pozitivno odlučiti o daljem putu BiH, odnosno dodijeliti status kandidata Bosni i Hercegovini u što skorijem vremenskom roku, priopćeno je.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.