GV Široki Brijeg usvaja odluku o ponavljanju izbora u tri mjesne zajednice

Gradsko vijeće Širokog Brijega će u četvrtak 32. redovitoj sjednici raspravljati o Prijedlogu Odluke o ponovnom raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajedncia Grada Širokog Brijega.

Kako je portal Jabuka.tv u nedjelju i najavio sporni su bili izbori u mjesnim zajednicama Kočerin, Čerigaj i Oklaji, svaka zbog svojih specifičnih okolnosti. Na Kočerinu se radilo o sukobu dviju kandidiranih listi (HDZ BiH i Nezavisna lista za Kočerin), potom na Čerigaju gdje su kandidati dobili minoran broj glasova i gdje su samo 2 kandidata izabrana u vijeće od 7 traženih. A što se tiče Oklaja tu nije uopće bilo ni jedne kandidacijske liste pa je logično ponavljanje izbora u sve tri mjesne zajednice.

Najavljena 32. sjednica održat će se u četvrtak, 30. siječnja 2020., s početkom u 10 sati.

Sjednica će se održati u Gradskoj vijećnici, a sazvao ju je predsjednik GV Široki Brijeg Vinko Topić.

Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red:

 1. Usvajanje Zapisnika s 31. sjednice Gradskog vijeća;
 2. Prijedlog Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta;
 3. Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene iz 2019. godine;
 4. Prijedlog Odluke o ponovnom raspisivanju i održavanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega;
 5. Prijedlog Programa rada Gradskog vijeća Široki Brijeg za 2020. godinu;
 6. Izvješće o realizaciji programa rada Gradskog vijeća i stalnih radnih tijela za 2019. godinu;
 7.  Vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi.

Široki Brijeg: U tri mjesne zajednice ponovit će se izbori

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Šta je još na dnevnom redu j.vas MZ.Hoce li Antonija ili netko od mutavaca pitati kako je bez javnog natjecaja otvoren kafic na ulazu u duhansku..i ko ga je orvirio,čiji je sestric..I ima li taj lik ikakvih dugova u toj djelatnosti i pod tim imenom kafica.Sram Vas bilo sve skupa.

  7
  2
 • Zašto se drže krivične prijave u ladicama Tužiteljstva ŽZH protiv članova komisije i predsjednika izborne komisije sa prošlih parlamentarnih izbora 2018. godina na Kočerinu? Tko koči pokretanje kaznenoga spora jer se radi o istim počiniteljima kao i na izborima za Vijeće MZ? Kazneno djelo za koje treba teretiti ove počinitelje se kažnjava i do 5 godina zatvora i ne treba dopustiti partiji hdz prikrivanje i skrivanje ovih nedjela u Tužiteljstvu ŽZH. Ukoliko se to jednom ne presječe nikada se partija hdz neće skinuti sa grbače naroda Hrvata. Hdz je jaram, zulum, koronavirus, zlo, smrtni grij.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.