Gužve na graničnim prijelazima: Na Bijači se usred ljetne sezone prolazi jednom trakom

Pojačana je frekvencija vozila na cestama širom Bosne i Hercegovine, a velike gužve bilježe se na brojnim graničnim prijelazima i aktualnim izletištima.

Prema podacima BIHAMK-a, na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Doljani, pojačan je promet vozila u oba smjera. Gužve su na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Zupci, Deleuša, Prisika, Kamensko, Gorica, Osoje, Gabela Polje, Bijača i Neum 2.

Kako nam javljaju putnici, apsurdno je što u jeku turističke sezone tijekom vikenda na GP Bijača, na ulazu u BiH i pored velike gužve radi samo jedna traka, iako ih na granici ima pet. Na istoj granici, na ulazu u Hrvatsku, manja je gužva, ali rade dvije.

Najduža čekanja, i do sat vremena, čitatelji Klix.ba prijavljuju na graničnim prijelazima Izačić, Doljani i Bosanski Brod.

Na ulazu u BiH pojačan je promet na graničnim prijelazima Neum 1 i Bosanska Kostajnica.

Pored informcija o stanju na graničnim prijelazima, iz BIHAMK-a obavještavaju kako zbog sanacijskih  radova na autocesti A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila prometuju dvosmjerno.

BIHAMIK – Gužva na GP Doljani

Na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuju se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ući u desnu liniju na Bijači na BiH granici je isto kao da ste samo parkirali vozilo. Policajac unutra ili igra kantera pa ponekad pogleda putovnicu. Prosjek njega i kolege je 1/13-14. Kolega pregleda 13-14 automobila dok ovaj ljenjivac jedva jedno auto.

  • Pa je li rekao Galic da ih fali tisucu?!Sto bi taj jedan jadnicak radio za ovih 999 hahahahaha!Ogavnijih i neljubaznijih ljudi nema na kugli zemaljskoj od BiH granicara!Bolan pa to su sve prepotentni seljaci,da se odmah ispricam seljacima,jer ih je grijeh s njima uporediti,ali to je ona metafora!Isao sam inekoliko puta na taj prijelaz i uvjek radi samo JEDNA TRAKA(1)a oni se medjedi secu da bi im covjek najradje iscupo grjljan!Sjeli na drzavne jasle i uzivaju hebu konju mater!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.