GSS Tomislavgrad dobio opremu vrijednu 21.400 KM

Općina Tomislavgrad je za potrebe Gorske službe spašavanja stanice Tomislavgrad nabavila te isporučila odgovarajuću opremu vrijednu 21.400 maraka.

Kako su naveli iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad, budući da je u procesu spašavanja ljudi i imovine na nepristupačnim terenima i pri nepovoljnim vremenskim uvjetima, uz posebno stručno znanje, potrebno koristiti i odgovarajuću opremu, pristupilo se nabavi iste za rad službe.

Ovom donacijom je GSS Tomislavgrad opremljen sa specijaliziranim nosilima za transport unesrećenih osoba s visina i nepristupačnih terena koja se mogu koristiti i na vodi te u transportu helikoptera, a koriste se u svim vremenskim okolnostima i na različitim terenima.

Uz to, dobili su kompletnu medicinsku opremu s torbama i ruksacima.

Foto: Općina Tomislavgrad

Primopredaji opreme nazočili su općinski načelnik Ivan Buntić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Ivan Perić te pročelnik stanice Ivan Bebek s pripadnicima službe.

Tomislavgradska Gorska služba spašavanja, koja je osnovana prije dvije godine, trenutno broji 20 članova a djelokrug rada im je područje općina Tomislavgrad i Kupres.

Kako je za Fenu kazao voditelj stanice Gorske službe spašavanja u Tomislavgradu Ivan Bebek, od svog osnivanja sudjelovali su na desetke intervencija u spašavanju izgubljenih ili ozlijeđenih planinara, uglavnom na planinskim vrletima Blidinja, Vran planine, Čvrsnice, Hajdučkih vrata, te na području Roškog polja pored Tomislavgrada i Kupresa.

Također su aktivni bili u osiguranju raznih sportskih manifestacija koje su odnose na sportska planinarenja i trail trčanje.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.