GSS Široki Brijeg za Jabuku: ‘U Bosanskom Šamcu smo, situacija je kritična’

U noći sa subote na nedjelju, sedam članova Gorske službe spašavanja Široki Brijeg opremljeni s tri čamca i dva terenska vozila otišli su u bazu u Sarajevu, o čemu smo jučer izvijestili.

U nedjelju ujutro GSS-ovci iz Širokog Brijega upućeni su u Bosanski Šamac, potvrđeno je za portal Jabuka.tv

Nismo mogli biti prebačeni helikopterima do Bosanskog Šamca pa smo s naša dva vozila otišli gore obilaznim putevima preko Tuzle. Situacija je katastrofalna i kritična. Ni u snu nismo mogli zamisliti da ovakvo nešto može biti, sve je razrušeno, a otkad smo došli ne prestajemo s akcijama spašavanja. S naša tri čamca neprestano evakuiramo ljude iz poplavljenih kuće te ih odvozimo na sigurno. Uz nas sedam, na našem užem terenu je još 20-ak kolega iz ostalih GSS-ova, civilne zaštite i vojske,” izjavili su iz Gorske službe spašavanja Široki Brijeg za portal Jabuka.tv 

Podsjetimo, Federacija BiH i Republika Sprska u subotu su proglasili izvanredno stanje, a još se čeka da i država učini isto. Prema neslužbenim informacijama u Bosni i Hercegovini je do sada u najvećim poplavama u posljednjih 120 godina poginulo 30 osoba.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.