Grudske mažoretkinje proslavile 10. rođendan

U Kino dvorani u Grudama u subotu je obilježen rođendan Grudskih mažoretkinja. Ova večer započela je prikazom filma u duhu sjećanja na najljepše trenutke u proteklih deset godina djelovanja GM. Nakon toga uživali smo u nastupima dječjeg sastava te nastupom seniorki – koje su od samih početaka djelovanja Društva.

Osim nastupa mažoretkinja večer je uljepšala Josipa Palac – prošlogodišnja pobjednica Melodija Mostara u kategoriji najbolja tinejdžerska pjesma, te Stipe Iličić koji je oduševio sve nazočne izvedbama na klaviru.

Večeri su nazočili svi predsjednici Društva od osnutka pa do danas, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, gospođa Helena Lončar, predsjednica Saveza mažoretkinja FBiH, gospođa Senka Zorić koja se i obratila s nekoliko prigodnih i pozdravnih riječi, te prijatelji grudskih mažoretkinja iz Slovenije, predstavnici Mažoretnog kluba Rap Radeče, gospodin Aleš Breznikar i gospođa Tadeja Rozman, i mnogi drugi.

Predsjednica Društva Marina Zadro, zahvalila se svim dobrim ljudima koji su im pomagali na bilo koji način u proteklih deset godina, te im je ovom prigodom uručila zahvalnice.

Nakon dodjele zahvalnica, slijedilo je potpisivanje Povelje o prijateljstvu koje traje godinama između grudskih i radečkih mažoretkinja. Povelju su potpisali gospodin Aleš Breznikar, predsjednik Radečkih mažoretkinja, i gospođa Marina Zadro, predsjednica Grudskih mažoretkinja.

Od osnutka pa do danas, djevojke su proputovale pola Europe zahvaljujući izvrsnim rezultatima, odnosno plasmanima na državnim, a potom i europskim prvenstvima – od Poljske, Slovačke, Italije, Crne Gore, Francuske, Rumunjske, Slovenije i Hrvatske. Zlato iz Rumunjske i Francuske s duo pom ponom, te srebro iz Hrvatske. Godine 2008. u Grudama je održano Državno prvenstvo. Pred domaćom publikom osvojili su 5 zlatnih, 6 srebrnih, i jednu brončanu medalju. Trenutno klub broji 80 djevojaka, koje su raspoređene u tri tima – dječji sastav, kadetkinje i juniorke. U ovoj, 2012. godini, uz Državno prvenstvo, djevojke su pozvane i na Međunarodnih festival cvijeća u Montpelie u Francuskoj.

Njihovi zvjezdani uspjesi i vrhunski rezultati potvrđuju da su jedne od najperspektivnijih i najorganiziranijih plesačica u ovom dijelu Europe.

(grude-online.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.