Grudske mažoretkinje na turneji u Francuskoj

Grudske mažoretkinje oživjele su gradić Lodeve pored Montpelliera u Francuskoj, a sjajne nastupe grudskih ljepotica pratilo je preko tisuću ljudi. Voditeljica društva Grudske mažoretkinje Ana Mikulić kazala nam je da su djevojke pokazale otmjenost i profesionalnost u izvođenju raznih akrobacija koje su moguće u mažoret plesu, uz odličnu pratnju Hrvatske glazbe Mostar.

– U nekoliko dana odradile smo pregršt nastupa, na kojima nas je gledalo preko tisuću ljudi. Mnogi su nam prilazili i s oduševljenjem se zanimali za naš rad i situaciju u našemu mažoret klubu. Bila nam je uistinu čast plesati pred onakvom publikom i pokazati sve kvalitete koje djevojke s ovih prostora imaju. Prema riječima onih koji su nas pratili, izgleda da smo impresionirale Francusku.

Kao pratnja prelijepim grudskim djevojkama nastupila je Hrvatska glazba Mostar  pod vodstvom Mire Šimunovića. Radi se o najstarijem puhačkom orkestru u BiH i jednome od najstarijih KUD-ova na ovim prostorima, a mažoretkinje su sretne, te vjeruju da će i ubuduće biti zajedničkih nastupa s Hrvatskom glazbom Mostar.

Grudske mažoretkinje su prvi tim iz BiH koji je dobio jedan ovakav poziv za turneju.

(Boboska.com | Jabuka.tv)

3 komentara

  • Grudske mažoretkinje su se također plasirale na europsko prvenstvo. A mažoretkinje Široki Brijeg du dobivale pozive za turneju, al su bile na odmoru 7.mjesec da bi se u 8. mogle posvetiti treninzima za europsko prvenstvo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.