Grude: Park će usrećiti djecu i osobe s invaliditetom

Park hrvatskih velikana u Grudama plijeni pozornost među posjetiteljima ovog hercegovačkog mjesta, a spomenik poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u općini Grude koji se nalazi na njegovoj sredini daje mu snažan pečat.

Najljepši ures

Kada je trebalo, grudski park je revno okruživao ratnu bolnicu i trpio mnoge udarce i napade agresora, a danas kao jedan od najljepših uresa općine Grude domaćin je mnogim događajima, od kulturnih priredbi povodom blagdana ili većih obljetnica kao što su sjećanje na pad Vukovara i utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg Bosne do sportskih, kao što je košarkaški turnir. Također, sve tužne i radosne obljetnice važne za hrvatski narod u BiH obilježavaju se donošenjem cvijeća i paljenjem svijeća pored spomenika braniteljima. Ovih dana je odlučeno da će se park dodatno uređivati.

Igre i zabava za djecu

Rukovodstvo općine Grude na čelu s Ljubom Grizeljom i Draženkom Vranješom odlučilo je da se ulaz u park prilagodi osobama s invaliditetom tako da mogu lakše doći i boraviti na ovom prostoru. S obzirom da je park izdignut, pristupalo mu se stubama koje se nalaze na tri dijela parka, stoga je osobama s invaliditetom bilo dosta teško tu boraviti. Uređenjem prilaza to će se promijeniti. Osim uređenja ulaza, park će ovih dana dobiti i sadržaj za najmlađe. Prema riječima načelnika Grizelja, sve je već pripremljeno i ovih dana će početi postavljanje ljuljački, klackalica i sličnih sadržaja koji će djeci omogućiti igru i zabavu, a njihovim roditeljima nesmetan odmor.

(Vecernji.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.