Gruđanin razbijao inventar u svadbenom salonu i Policijskoj upravi Posušje

U nedjelju u 4:40 sati policijski službenici PU Posušje lišili su slobode J. K. (26) iz Gruda, za koga su prethodno zaprimili prijavu da u alkoholiziranom stanju razbija inventar u Svadbenom salonu Stević u Posušju, u kojem se održavala svadba.

Nakon što je priveden u službene prostorije PU Posušje J. K. (26) je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike u vezi s njihovim obavljanjem službe, a potom je u prostoriji za zadržavanje razbio umivaonik.

Nad J. K. (26) u nedjelju je izvršena kriminalistička obrada nakon čega je pušten na slobodu.

PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. K. (26) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 1. KZ-a FBiH.

Također, PU Posušje sankcionirat će J. K. (26) putem prekršajnog naloga za prekršaj protiv javnog reda i mira iz čl. 12. st. 1. tč. a) Zakona o javnom redu i miru ŽZH (omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u vezi s obavljanjem službe).

Inače, za ovaj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 700,00 do 1.500,00 KM, stoji na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.