Grubeša: Prekršajnih naloga na granici više neće biti, a nije ih trebalo biti ni ranije

Na sjednici Vijeća ministara BiH u četvtak dopunjena je odluka koja se tiče ulaska stranaca u BiH.

Problem su imali bh. državljani koji imaju dvojno državljanstvo jer su morali plaćati kazne zbog neposjedovanja bh. putne isprave, prenosi N1.

Žalosti me činjenica da su odluku koja je vezana za ulazak stranaca u BiH tumači da se odnosi i na one koji imaju dvojno državljanstvo pa smo morali dodati još jednu tačku i nadam se da će Granična policija dobiti što prije taj dokument, rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Istaknuo je kako je bilo puno građana koji su se vraćali u BiH i morali plaćati prekršajne naloge jer su imali bh. osobnu iskaznicu, ali putne isprave neke druge države.

Kazni više neće biti, a nije ih trebalo biti ni ranije, rekao je Grubeša.

Grubeša: Osoba koja ima osobnu iskaznicu BiH nikako se ne može smatrati strancem

Granice BiH su sada otvorene za poslovne ljude, a jedan od uvjeta za njihov ulazak je da imaju negativan test na Covid-19.

Grubeša je rekao kako nisu razgovarali o zračnim lukama, ali da će oni vrlo brzo biti otvoreni s obzirom na to da epidemija korona virusa jenjava.

Na pitanje je li se danas razgovaralo o proračunu ili lokalnim izborima, Grubeša je rekao da nisu te da su najviše vremena utrošilo na imenovanja kojih je bilo mnogo.

Sporno je bilo imenovanje zastupnika pred Europskim sudom za ljudska prava, Ja sam bio protiv toga da se imenuje osoba koja je od Suda BiH okarakterizirana da ne ispunjava uvjete. I dalje nemamo agenta pred Sudom za ljudska prava, a imamo blizu 1.800 predmeta koji čekaju, rekao Grubeša.

Za Središnje izborno povjerenstvo kazao je kako su članovi izabrani bez natječaja te da se ta institucija ponaša netransparentno.

Na dnevnom redu  ove sjednice bilo je 111 točaka.

Dopunjena odluka stupila na snagu: Građani s dvojnim državljanstvom mogu slobodno ući u BiH

Granična policija BiH pojasnila s kojim putnim ispravama je moguće prijeći granicu

(www.jabuka.tv)


21 komentar

  • Hrvat na čelu Ministarstva pravde,hrvat direktor Granične policije….pa svaka vam čast bas ste pravi profesionalci..treba biti stručnjak pa napraviti ovakvu zavrzlama

  • Ima li jos tko da se posere po nama hrvatima. Dok nam je ovako zestoki prestavnika uvrsce nam i javljanje , najavu prije na 14 dana tko zeli u crkvu ici. I naravno valjano obrazlozenje…

  • Neka nama nas….. ne daj boze da nekad u jednom priopcenju sve objasne. Veliku vecinu zanima mogu li u bh uci osobe s dvojnim državljanstvom ukoliko nemaju putovnicu nego osobnu iskaznicu RH. Da li se njima dopušta ulazak samo uz predocenje bh osobne i izdaje li se njima prekrsajni nalog.

  • Da li ti to ministre pretpostavljaš, ili se stvarno može iz Hrvatske uć u BiH s osobnom iz BiH? Da ste imali išta u glavi, ti i ovi naši tkz predstavnici, do ovog pitanja ne bi uopće došlo! Pljuc!!!

  • Hallo pa sta sad nista niste konkretno rekli . Moze li se sa osobnom HR i Putovnicom HR tko ima adr.u Hercegovini putovat preko nase granice ili uz te Dokumente treba jos koji Dokument. Hvala.

  • Zakoni u ovoj državi su kao dotrajala ribarska mreža.Uvijek neka nova pukotina iziđe na vidjelo i to u vrijeme kad bi se trebali pozabaviti egzistencijalnim problemima.Neki bolesni pisarčić ih iskopa iz naftalina šireći mržnju, žgražanje pa čak i strah.Vjerojatno čita ove komentare držeći u ruci na stotine novih rupetina u zakonu i čeka povoljan trenutak da ih stavi na snagu.

  • EH, jadan ne bio, da si bar naucio hrvatski jezik!!!!???Ne kaze se tacka nego tocka itd. puno bi mi trebalo da nabrojim sve tvoje srbizme…Tugo naroda mog!

  • Grubesa da li si ti glasao za isti zakon.To me interesuje.Mislim da jesi.Prodao si nas za ministarsku platu.Seli u Sarajevo i tamo ostani zauvjek.Neka ti je sratno i tamo derneci sa njima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.