Grubeša: Nedopustivo je da se u centar kod Mostara smjeste obitelji bivših pripadnika ISIL-a

Ministar pravde BiH Josip Grubeša reagirao je danas povodom najave ministrice Semihe Borovac da će obitelji povratnika s islamskih ratišta biti smještene u Prihvatnom centru Salakovac.

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac nije nadležna za upućivanje obitelji bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, niti iza takve njezine izjave stoji  Vijeće ministara BiH. Nedopustivo je da se u prihvatni centar u sjevernom dijelu Grada Mostara smjeste obitelji bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države koje se vraćaju iz Sirije i Iraka. Ne vidim zašto bi oni ili njihov smještaj bili interes države BiH, navodi ministar Grubeša.

Dodao je kako BiH ima važnijih obitelji državljana BiH, za čiji smještaj se trebamo brinuti.

Nećemo dopustiti da se obitelji povratnika sa stranih ratišta stave ispred ozbiljno ugroženih obitelji u BiH koje poštenim radom pokušavaju prehraniti svoje članove i koji svojim postupanjem ne ugrožavaju položaj BiH u svijetu, kazao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

(Fena)


5 komentara

  • Cuj zapad nam ,, veli, . Pa zapD nam ih salje i biti cemo sto oni hoce. Cudno bosnjaci se bore za ove teroriste i vehabije a salju ih nama. Neka ih u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Visokom. Pa vasi su, vi ste ih i slali tamo i regrutovali. Svi se prave da ne znaju sto se dogada a svima je jasno. Na zalost maniti umovi, mozgovi spremaju opet ruzni scenari do kojeg ako Bog da nece vise nikada doci.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.