Grlić Radman: Treba još jednom pokušati promijeniti Izborni zakon u BiH

Potrebno je učiniti još jedan pokušaj kako bi se provela Izborna reforma u Bosni i Hercegovini jer sadašnji izborni zakon ne jamči ravnopravnost konstitutivnih naroda, a to nije dobro za stabilnost zemlje, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

U BiH još uvijek nemamo izborni zakon koji jamči ravnopravnost triju konstitutivnih naroda i ostalih i to nije dobro za stabilnost zemlje. Moramo napraviti još jedan pokušaj da se provede izborna reforma jer to i put prema kandidatskom statusu”, izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

Glavne teme ministarskog sastanku su zapadni Balkan i ruska agresija na Ukrajinu te odgovor EU-a na nju.

Grlić Radman je rekao da EU mora poslati zemljama zapadnog Balkana snažnu poruku o njihovu pristupanju Uniji, prije svega otvoriti pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom i napraviti napredak u vezi s viznom liberalizacijom za Kosovo.

Hrvatski ministar je najavio da će svoje kolege izvijestiti o prošlotjednom posjetu Ukrajini u kojem je boravio s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Moramo povećati pritisak na Rusiju da prestane s agresijom. Hrvatska podržava šesti paket sankcija protiv Rusije. Ona može pridonijeti energetskoj sigurnosti s obzirom na svoj geostrateški položaj i svoju infrastrukturu, rekao je Grlić Radman.

Komisija je prije 12 dana predložila šesti paket sankcija protiv Rusije, koji uključuje zabranu uvoza ruske nafte. Međutim, oko toga još nema dogovora među članicama, a glavna prepreka je Mađarska, koja traži izuzeće od embarga na naftu.

Litavski ministar vanjskih poslova Gabrielius Landsbergis rekao je u vezi s tim da je EU talac jedne države članice, ne spominjući pritom izrijekom Mađarsku.

Cijela Unija je talac jedne države članice. Moramo se dogovoriti, ne možemo biti taoci, rekao je Landsbergis, prenosi Hina.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell izrazio je sumnju da ministri mogu postići dogovor o embargu na naftu, s obzirom da neke zemlje “imaju vrlo čvrsta stajališta”.

(www.jabuka.tv | Foto: Bernd von Jutrczenka/Pixsell)14 komentara

 • štaćeš pokušat.grliću.austrou ugarski konjušaru nema otog ništa.nema izmjene izbornog zakona.grliću jeli rješen problem izlaska madarske na more.podržaćemo orban.u njegovim.težnjama za povrat.svoje teritorije.

  • Šta je haso turski konjušaru šta si se ustrtio, doći će vam na naplatu svaki sekund bezobrazluka koji ste provodili 🙌

 • O ovome Radmanu sve je rekao 7. 5. u emisiji nedjeljom u dva Ljubo Ćesić Rojs.
  Ko njegove riječi drži za ozbiljno. Baš neotesan. Al nečiji je.

 • Veće hablećine odavno nisam vidio, a haso sa početka komentara dobit će te sve sa kamatama što se Sejde tiče oteto prokleto e to će vas zadesiti.

 • Ovaj Radman i Rojs iste dvije ublehe. Ozbiljnost i težina njihovi izgovoreni rijeci, rečenica jednako nula. A iskreno se nadamo da ce netko iz MZ prepoznati problem u BiH. To sto rade bosnjaci hrvatima birajući im Komsica je ogavno, podlo i zlobno. A to sta nama hrvatima radi Covic i ekipa oko njega je tragedija i pogubno za nas opstanak. Sve opustošile i poklepsse…

 • žuti mravi.14.08.hahahahahahaha.štasmo mi vama.oteli.koje koga pijačko i progonijo.neprjeti viste nama dužni troduplu kamatu.toćete platit.namase.nežuri.mi neslačemo sebi u stomak 🤗

  • Haso bolan ne bio SVI znaju pa i ova grlica Radman da nema promjene izbornog zakona…kao što i nema BiH NIKADA normalne…želite SVE dobit ćete kartu za Anadoliju…sve ide ka tome…DVA neprijatelja ste stvorili…od Hrvata ste stvorili neprijatelje i to vam je greška koja će vas uništiti…polako…sabur nepismeni.

 • Jason kompa.12.32.nemoguja bit turski konjušar.viste astro ugarski konjušari biliste njemački konjušari sadste svačiji.posebno brisela.destevi vaše poštenje stekli.vićete plaćat

 • Haso, jado nepismeni. Prvo nauči pisati a onda komentiraj. A kad se već usuđuješ komentirati onda znaj da ti i takvi jadovi NIKADA ama baš NIKADA nećete određivati sudbinu hrvata u BiH. Jasno?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.