Grčka otvara granice za građane BiH 

Grčka od ponedjeljka službeno otvara granice za građane BiH, potvrdila je veleposlanica Bosne i Hercegovine u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Nakon svakodnevnih napora i angažmana zaposlenih u našem Veleposlanstvu u Ateni, nadležni organi su konačno donijeli odluku o otvaranju granice, što je bilo najavljeno na sastanku s predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom od stane premijera Grčke Kyriakosom Mitsotakisom, istaknula je Ristović Krstić.

Navela je da se svakih sedam dana lista zemalja revidira tako da prije polaska na put svakako potrebno provjeriti je li došlo do nekih izmjena, javlja N1.

Uvjeti za ulazak u Republiku Grčku su:

– popunjen PLF (travel.gov.gr)

– negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrda o primljene dvije doze  cjepiva (više od 14 dana mora proći od 2. doze cjepiva), ili dokaz da ste preboljeli koronavirus prije više od dva, a manje od devet mjeseci (to dokazujete pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada Vam je dijagnosticiran koronavirus)

– svi ovi dokumenti moraju biti na jednom od sljedećih jezika: grčki, engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski ili španjolski.

Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza možete biti podvrgnuti testiranju prilikom ulaska u zemlju od strane nadležnih grčkih organa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.