Granična policija otkrila 49 stabljika marihuane i 511 kutija cigareta

Službenici Jedinice granične policije Izačić u nedjelju su otkrili zasad od 49 stabljika marihuane na području Bihaća.

Stabljike su uzgajane u stakleniku u graničnom pojasu.

Na licu mjesta uhićeni su državljani BiH Z.A. (1981.) i F.P. (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pregleda F. P. u džepu hlača pronađeno je 0,73 grama suhe zeljaste tvari za koju je izjavio da se radi o marihuani i da je za osobnu upotrebu. Pretresom terena nađena su sredstva i pribor za uzgoj marihuane. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

zasad_mala

Foto: GP BiH

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 7. svibnja spriječili su krijumčarenje 511 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile skrivene u Hyundaiju, nacionalnih oznaka Austrije. Vozilo kojim je upravljao državljanin Poljske S. A. (1941.) kontrolirano je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Nakon što su otkrili cigarete skrivene u vozilu, S.A. je službenicima ponudio 200 eura da ga ne procesuiraju. O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo i Sud BiH. Cigarete, ponuđene novčanice, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “krijumčarenje“ i “davanje dara i drugih oblika koristi“ S.A. predan je Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.