Granična policija među vinom otkrila dvojicu Afganistanaca

Službenici Granične policije BiH su u ponedjeljak 23. listopada 2017. godine u blizini MGP-a Izačić u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvojicu državljana Libije. Ilegalni migranti, koji su iz BiH pokušali ući u Republiku Hrvatsku, predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Danas su i pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik i Uprave za neizravno oporezivanje BiH otkrili dvojicu ilegalnih migranata prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj u teretnom motornom vozilu moldavskih registracijskih tablica.

Službenici su skinuvši neoštećenu carinsku plombu stavljenu u Rumunjskoj u kamionu, kojim se prevozilo vino iz Moldavije u BiH, pronašli skrivene državljane Afganistana. Ilegalni migranti, od kojih je jedan maloljetnik, dobroga općega stanja su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Zbog registriranja većega broja slučajeva korištenja tovarnoga prostora teretnih motornih vozila za krijumčarenje migranata, Granična policija BiH je uvela privremenu mjeru pojačane kontrole i obveznoga pregleda svih teretnih motornih vozila koja u BiH ulaze iz Republike Srbije i Crne Gore. U ilegalnom prelasku državne granice u prvih devet mjeseci 2017. godine su otkrivena 382 stranca.

U odnosu na isto razdoblje 2016., povećan je broj pokušaja i ilegalnih prelazaka državljana zemalja visokoga migracijskoga rizika koji pokušavaju koristiti teritorij BiH kao tranzitno područje za odlazak u zemlje EU.

Najveći broj otkrivenih ilegalnih migranata su državljani Afganistana (72), Pakistana (65), Turske (40), Sirije (39) i Alžira (38), a otkriveno je i 28 osoba s područja Kosova. Ilegalne migrante najčešće su otkrivali pripadnici postrojbi Trebinje, Višegrad, Bijeljina i Izačić, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.