Gradić u Danskoj uveo četverodnevni radni tjedan za djelatnike u općinskoj administraciji

Vlasti Odsherreda, grada u Danskoj, uvele su četvorodnevni radni tjedan.

Odsherred je postao prvi grad u Danskoj koji je za sve zaposlenike općinske administracije uveo četvorodnevni radni tjedan, prenosi Radiosarajevo.ba.

Oko 300 radnika Općine Odsherred od sada i petak mogu koristiti kao slobodan dan, tako da uz subotu i nedjelju, imaju tri slobodna dana u tjednu.

Kirsten Lund Markvardsen, iz općinske administracije, kazala je novinarima da su nakon dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili ideju o četvorodnevnom radnom tjednu konačno provesti u djelo.

Dodala je kako u gradskoj upravi svi vjeruju da će na ovaj način dodatno motivirati zaposlenike da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

Sigurni smo da će ljudi cijeniti to što imaju dodatni dan za odmor, rekla je Markvardsen, dodajući da će općinski službenici od sada raditi 35 sati tjedno.

Inače, standardni radni tjedan u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u općini oduševljeni su novim načinom rada, dodajući kako su presretni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

Odsherred je poluotok na sjeverozapadnom dijelu otoka Zealand (Sjælland) u Danskoj. Udaljen je oko 100 kilometara zapadno od Kopenhagena. U gradu trenutno živi oko 33.200 stanovnika.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.