Grabar-Kitarović u Mostaru: “Hrvatska je bila uz vas i uvijek će stajati uz vas”

Svečana akademiju u povodu obilježavanje 1. obljetnice djelovanja Udruge bh. Hrvata Prsten BiH održana je u srijedu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru, pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS BiH) i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Nazočnima se na svečanoj akademiji najprije obratila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je prvu godišnjicu postojanja udruge Prsten.

Hrvatska je bila uz vas i uvijek će stajati uz Vas. Upravo sam ja u svojih pet godina prethodnoga mandata stajala uz vas i nikada neću odustati od vas ni pod koju cijenu. Ova udruga je nerazdvojiva alka koja promiče hrvatske kulturne vrijednosti. Ponosna sam na naš narod koji poštuje svoje korijene. Naš je narod uvijek svugdje solidaran. To je odlika Hrvata u BiH, kazala je Grabar-Kitarović podsjećajući još jednom kako je Hrvatska uvijek pomagala Hrvatima u BiH.

Hrvati u BiH imaju dvije domovine – RH i BiH. Neću stati dok se vama Hrvatima u BiH ne osigura puna ravnopravnost i sva prava kao konstitutivnog naroda. Hrvatskom narodu u BiH nitko više ne smije birati predstavnika. Neki misle da će Hrvati u BiH pokleknuti. E neće, snažno je poručila Grabar-Kitarović na svečanoj akademiji udruge “Prsten”.

Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović čestitao je novom vodstvu udruge te naglasio kako se nada da će se sve poveznice unutar hrvatskog nacionalnog bića u Hrvatskoj, BiH i cijelom svijetu uspjeti realizirati na ovakav način.

Sjećam se dobro kada smo prije par godina pokušali organizirati jedan ovakav pristup udruzi “Prsten” u BiH bilo je to dosta teško. Drugačije je organizirati Hrvate iz BiH izvan BiH, nego Hrvate u BiH oko ideja na kojima počiva udruga “Prsten”, kazao je Čović istaknuvši kako je Hrvatski narodni sabor dobio svoje utemeljenje i vrijednosti na snazi koju je crpio iz “Prstena”.

Svečanom akademijom obilježena je 1. obljetnica djelovanja Udruge bh. Hrvata Prsten BiH

Da nije bilo vas, bojim se da bi neki od nas zalutali prije desetak godina. Neki od nas bi drugačije razmišljali o svom životnom poslanju, ali i budućnosti hrvatskog naroda, dodao je Čović.

Novi predsjednik udruge “Prsten” Marijan Klaić  kazao je da nazočnost brojnih izaslanstava u Mostaru predstavlja veliku odgovornost za sve one u “Prstenu”.

Istovremeno to je i velika odgovornost da svojim radom ispunimo očekivanja. Namjera nam je okupljanjem i povezivanjem Hrvata doprinijeti promicanju znanstvenih, gospodarskih, povijesnih, socijalnih, tradicijskih i drugih vrijednosti hrvatskog naroda, kazao je Klaić dodajući kako su osnovane još četiri podružnice udruge – u Posavini sa Brčko Distriktom, Središnjoj Bosni, Hercegovini i Hrvatskoj.

Inače, udruga bh. Hrvata “Prsten” vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

Kolinda Grabar-Kitarović stigla u Mostar

(www.jabuka.tv)


50 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.