Grabar Kitarović: HDZ ne može ucijeniti Tomislava Sauchu

Osim što je ponovila kako ne misli da nema krize vlasti, te da većina, koliko god tanka, postoji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović okrila je i svoj sadržaj razgovora sa Tomislavom Sauchom.
U razgovoru za RTL, Kolinda Grabar Kitarović ponovila je kako postoji parlamentarna većina “jer je danas izabran predsjednik Hrvatskog sabora g. Jandroković” te “ćemo nakon lokalnih izbora svi znati puno više”.

Pričala je i kako je rasprava kod nje bila puno konstruktivnija od one u sabornici te da je “dobila jako puno poruka od građana da kažem saborskim zastupnicima da se ne natječu tko će biti bolji u proceduralnim pitanjima, već u tome tko će biti bolji u predlaganju zakona na dobrobit hrvatskih građana.”

No najzanimljiviji dio intervjua svakako je onaj u kojem otkrila sadržaj razgovora s Tomislavom Sauchom
“Gospodin Saucha nije spominjao apsolutno nikakve političke pritiske. Točno je da je u prethodnim krugovima konzultacija bilo zastupnika koji su o tome govorili. S gospodinom Sauchom razgovarala sam o supstanci, odnosno o njegovom mišljenju kako će se postaviti u slučaju saborske većine i u slučaju povjerenja Vladi i izglasavanja novih ministara.”, rekla je predsjednica koja zna kako zaštititi zastupnike koji joj se požale na pritiske.

Ne vidi ništa sumnjivo u tome da je prelomni glas zastupnika koji je osumnjičen za pronevjeru, a tvrdi da ga time HDZ niti ne može ucjeniti jer je Plenković izvršna vlast koja nema veze s pravosudnom.

“Ja sam tu jako principijelna. Moramo se držati pravila da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Ne znam kako bi bio ucjenjiv od strane svojih kolega u Hrvatskom saboru, kad je riječ o zakonodavnom a ne o sudbenom tijelu. Dakle, trodioba vlasti mora postojati. Ne mogu prihvatiti da postoji ucjenjivost jer su za ono što se pripisuje Sauchi odgovorna pravosudna tijela.”

Prijevremene izbore ne isključuje, iako je sigurna kako do njih neće doći prije lokalnih ( što ni zakonski, zbog rokova nije moguće).

” A nakon toga ćemo vidjeti, ali ja vjerujem da prijevremenih izbora neće biti. Jer svi drže da nam treba stabilnost i nastavak reformi.”

(www.jabuka.tv)
6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.