Često mijenjanje lozinke nije dobar način zaštite

Lozinke na računalima ne bi se trebale svako malo mijenjati jer time korisnici zapravo postaju manje sigurni, upozorio je jučer stručnjak za cyber sigurnost.

Paul Edmonds, voditelj odjela za tehnologiju britanske Nacionalne jedinice za informatički kriminal, rekao je kako je neistinita tvrdnja koju širi sigurnosna industrija da bi se lozinke trebale često mijenjati, piše Daily Mail.

Češće mijenjanje – lošija sigurnost

Kod sve većeg broja sigurnosnih sustava lozinke imaju određeni rok trajanja, nakon čega ih je potrebno mijenjati. No, Edmonds kaže kako je sva ta priča oko lozinki pretjerana, ako ne i potpuno kriva.
Govoreći na konferenciji o sigurnosti i protuterorizmu u Londonu, ustvrdio je kako su korisnici u stvari manje sigurni ako redovito mijenjaju lozinke, prenosi Net.hr.

Paypal zna

Kao dobar primjer za svoju tvrdnju Edmonds je naveo Paypal, koji nikada ne traži od svojih korinika da mijenjaju svoje lozinke.
“Kada bi mijenjanje lozinke bilo toliko bitno za informatičku sigurnost, Paypal bi već izgubio puno novca pa bi tražio od vas da to činite”, kazao je on.

Stvar je u tome da kada redovito moraju mijenjati lozinke, ljudi počinju birati sve slabije i slabije, smatraju stručnjaci. Uz to, počnu ih mijenjati na predvidljiv način koji kriminalci lako pogode.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.