Gotovo tisuću ljudi na tradicionalnoj manifestaciji u Dobriču

Osmu godinu zaredom u Dobriču je održana tradicionalna manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”.

Tradicionalna manifestacija u Mjesnoj zajednici Dobrič-Provo-Grabova Draga održana je pred blagdan sv. Ante, a u sklopu proslave održano je misno slavlje, procesija i kulturno-zabavni program ispred crkve Sv. Josipa u Dobriču.

Manifestaciju su organizirali žitelji Dobriča i Prova okupljeni u nekoliko udruga. Proslava se održava osmu godinu zaredom i polako prelazi u tradiciju. Održavanje manifestacije podržali su Grad Široki Brijeg i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Manifestacija je počela subotu u 19 sati polaganjem vijenca na spomenik nastradalim mještanima Dobriča i Prova. Slijedila je procesija od crkve Svetog Josipa do kapelice Svetog Ante, nakon čega se nastavilo misno slavlje koje je predvodio fra Mile Vlašić.

Poslije misnoga slavlja slijedio je kulturno-zabavni programa. Na početku programa u ime organizatora nazočnima se obratio član Organizacijskoga odbora Stjepan Marić.

Posjetitelje, izvođače i organizatore pozdravio je i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević uz naglasak kako će Grad Široki Brijeg uvijek podržavati ovakva kulturna događanja. Nazočnima se obratila i Federalna ministrica kulture Zora Dujmović s naglaskom kako je tradicijska kulturna baština neizostavni dio sveukupnog kulturnog bogatstva.

Nakon kulturno-zabavnog programa svi nazočni uživali su u prigodnom druženju.

Sve troškove manifestacije pokrili su mještani sela Dobriča i Prova uz pomoć sponzora.

Na ulazu u crkveno dvorište bili su postavljeni šatori za pučku veselicu. Uz gangu, bećarac i brojkavicu, kao i diple te  uz neizostavnu trusu i taraban, pučka veselica nastavila se do kasnih večernjih sati. Na manifestaciji je bilo nazočno blizu tisuću posjetitelja.

Nekoliko dana ranije, prije održavanja proslave, završeni su radovi na uređenju crkvenoga dvorišta, čime je sami događaj dobio ugodniji ambijent, navedeno je na službenim stranicama Grada Široki Brijeg.

Uoči svečane manifestacije dovršeno asfaltiranje dvorišta crkve u Dobriču

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.