Uoči svečane manifestacije dovršeno asfaltiranje dvorišta crkve u Dobriču

Dvorište crkve sv. Josipa i mrtvačnice u Dobriču asfaltirano je u četvrtak. Tako će ovaj crkveni kompleks u novom ruhu dočekati svečanu proslavu manifestacije “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”, koja se održava u subotu.

Nakon što je u prvoj fazi radova ove godine ispred crkve sv. Josipa i mrtvačnice u Dobriču postavljena kocka, organizatori i izvođači u ovom su tjednu krenuli dalje i asfaltirali dvorište ispred crkve sv. Josipa.

U sklopu ovih radova postavljeni su rubnjaci oko mrtvačnice i na samom ulazu u crkvu, a potom je asfaltirano dvorište crkve i mrtvačnice.

Organizatori i izvođači ovih radova ranije su zahvalili svima koji su na bilo koji način pridonijeli da crkveno dvorište dobije novi izgled.

Manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša”

U Dobriču će se i ove godine pred blagdan sv. Ante održati tradicionalna manifestacija “Sveti Ante, čuvaj vrila naša” – 2018.

Proslava pod nazivom “Sveti Ante, čuvaj vrila naša” održat će se u subotu 9. lipnja, s početkom u 19 sati ispred crkve Sv. Josipa u Dobriču. U sklopu proslave održat će se misno slavlje, procesija i kulturno-zabavni program.

Manifestaciju organiziraju žitelji Dobriča i Prova okupljeni u nekoliko udruga.

U kulturno-zabavnom programu nastupati će:

HKD “Vrila” Široki Brijeg – domaćin,
HKUD “Tamburica” Koraće,
KUD “Kamešnica Podhum” Livno
HKUD “Sv. Ana” Ljuti Dolac Široki Brijeg,
HKUD “Crnač” Široki Brijeg

Manifestacija se održava osmu godinu zaredom i polako prelazi u tradiciju. Kao i prethodnih godina, potporu održavanju manifestacije dali su Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i Županija Zapadnohercegovačka.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.